“Pozvani su ponovo na poligraf jer se sumnjalo da su prethodna pitanja bila nameštena”: Šta je sve rekao Aleksandar Vučić

1
Foto: Nedeljnik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti po završetku sednice Predsedništva Srpske napredne stranke.

Njegovo obraćanje prethodno je najavljeno medijima.

“Predsedništvo Srpske napredne stranke donelo je odluku da za 20 pomerimo održavanje skupštine stranke. Prvi razlog jesu loši brojevi zbog koronavirusa jer verujemo da ćemo u roku od pet nedelje imati mnogo bolju epidemiološku situaciju. Istovremeno, želimo da dodatno radimo na programskim dokumentima”, rekao je Vučić na početku svog izlaganja.

Skupština će se dogoditi u Hali sportova na Novom Beogradu, a najvažnije kadrovske odluke biće donete 13. novembra, objasnio je Vučić.

Poručio je i da je obavestio članove Predsedništva o svom viđenju političke situacije, ali je saslušao i njihove stavove o tome.

“Ja sam danas razgovarao sa Nebojšom Stefanovićem, u svom kabinetu, mimo Predsedništva. Ne pada mi na pamet da komentarišem njegov odnos sa Vladimirom Đukanovićem. Mi nismo poput nekih drugih političkih stranaka, a koji su svi nastali iz jedne stranke, 17 stranaka iz Demokratske stranke. Samo zato što su lične stvari stavljali ispred političkih. Kod nas toga nema”, rekao je Vučić.

Što se tiče jučerašnjeg dana, za predsednika je, prema njegovim rečima, bio veoma naporan.

“Bavio sam se nesvrstanima. Ako mislite na one ljude koji su odbili poligraf, znao sam da će se to desiti. Aleksandar Vulin mi je rekao da sam nažalost bio u pravu. Imali smo kratak sastanak. Prevešću vam situaciju u dve reči – neka nadležni organi urade posao. Ono što znam je da su me prisluškivali najmanje 1882 puta i da nikada nije bilo ničeg inkriminišućeg. I da su pokušali mog brata Andreja da nameste da ima veze sa slučajem Koluvija. Ali mi smo na to navikli”, rekao je Vučić.

Spomenuo je i da je “njegova porodica stalno tome izložena”.

Rekao je da su policajci koji su odbili poligraf “mogli da potroše 10 minuta na novo ispitivanje”, a da su oni koji su ih pozvali “posumnjali da su prethodna dva puta pitanja na poligrafu bila dogovorena”.

Na konkretno pitanje: “Da li posle svega izrečenog o Nebojši Stefanoviću on može da ostane član Predsedništva SNS-a i ministar u Vladi?”

“Vidite sa kakvim se licemerjem mi suočavamo u srpskoj javnosti. Oni koji vode kampanju protiv Đukanovića, oni koji ga nazivaju bizonom, sve geniji i manekeni, odjednom su zabrinuti a kako Stefanović može da bude u Predsedništvu stranke. Pustite nas sa teškim optužbama, mi ćemo o tome da govorimo unutar naše stranke, a nadležni organi će da rešavaju ko je počinio krivično delo. Mi ćemo naše odnose rešavati u stranci. Koga podržavaju Đilasovi mediji, mi sve razumemo, to nam je jasan znak”, rekao je Vučić.

Ipak, priča o situaciji u vezi sa Nebojšom Stefanovićem, usledila je u drugoj polovini obraćanja. Pre toga se govorilo o nekim drugim temama.

Prvo pitanje koje je dobio, bilo je u vezi sa “Veritas papirima”, navodnom finansiranju određenih ličnosti i grupacija od strane Dragan Đilasa.

“Nisam čuo nikakav demanti. Ostavljam građanima Srbije da o tome razmisle. Oni će to razumeti. Neću preveliku pažnju danas da posvećujem našim političkim protivnicima. Sve našim parama plaćaju”, rekao je Vučić.

Vučić je zatim govorio o energetskoj situaciji u Evropi.

“Zbog dogovora koji nisu napravljeni, cena gasa je skočila. To su nenormalne cene. Mi smo se postarali da izgradimo gasovod kroz našu zemlju. Prvog oktobra smo i pustili gas. Nama gas teče. Zato će biti struje. Neće biti isključenja kao u mnogim drugim evropskim zemljama”, objasnio je predsednik Srbije.

Rekao je da su danas Kolubara i Kostolac najzaslužniji za to što danas imamo struju”.

Naravno, bilo je i pitanja o situaciji na Kosovu i Metohiji, a Vučić je poručio Srbima da “budu jedinstveni”.

1 KOMENTAR

Comments are closed.