“Lažni izbori su kada ne možete da se informišete, ali u Šapcu svaki građanin može da se informiše o svemu”: Zelenović smatra da izlazak na lokalne izbore ne šteti bojkotu

2
Foto: Printscreen N1

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je danas da eventualni izlazak vlasti u Šapcu i Paraćinu na lokalne izbore ne može da naruši ideju bojkota izbora jer, kako je naveo, ne mogu dva grada da poruše Srbiju.

“Pozicija Šapca i Paraćina je poznata i ona je prirodna i logična. Nismo mi mogli da napustimo mandate i ostavimo vlast naprednjacima u julu ili septembru. Mi treba da objasnimo gradjanima i javnosti šta znače lažni izbori. Za gradjane Šapca bi bila izdaja da prepustimo vlast Milanu Ostojiću Sandokanu”, kazao je Zelenović za N1.

Istakao je da gradjani Šapca “imaju jedinstveno osećanje”, da brane osvojenu slobodu i da se osećaju povredjenim kada čuju da treba braniti park, a da se ne brani “slobodni grad”.

Dodao je da je dobio vreme da razgovara sa gradjanima “kako bi dobio pravu sliku uoči izbora” i naveo da bojkot znači ne učestvovanje na lažnim izborima i ne priznavanje rezultata takvih izbora, ali da je stanje u Šapcu drugačije.

“Šta su lažni izbori – kada ne možete da se informišete, kada institucije ne rade po zakonu i kada postoji pritisak na birače. Ali u Šapcu imate tri lokalne televizije i dve novine i svaki gradjanin može da se informiše o svemu. Druga stvar je sprovodjenje izbora, lokalne izbore sprovodi Gradska izborna komisija (GIK)”, rekao je on.

Zelenović je naveo da se GIK u Šapcu stara da se sve odvija po zakonu i da sprovodi izbore i vodi računa da sve bude po zakonu.

Na pitanje šta mu je garant da će pobediti na lokalnim izborima, Zelenović je rekao da je to energija gradjana.

“Da smo radili loše, bili zlikovci, ne bismo mi sastavili do kraja mandata. Bilo je džipova i ranije, bili smo pod vojnom upravom tri meseca ali je gradska Skupština smogla snage i ja sam izabran za gradonačelnika. Onda smo uspeli da pobedimo na izborima i da se ponosimo našim gradom”, kazao je on.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Sad po toj logici možemo da razmišljamo i ovako…a zašto se ne bi borili i za Požegu,Bajinu Baštu,Leskovac,Novi Sad…BOJKOT

  2. E moj Zelenoviću…Godinu dana bio si jedan od glavnih zagovornika da moraju da se bojkotuju svi lažni Vučićevi izbori. Sećaš se da si pre 10 dana bio u Briselu sa delegacijom opozicije i da si rekao da će se bojkotovati izbori na svim nivoima i da svi koji izadju na bilo kakve izbore,svesno ili nesvesno rade za Vučića? Sećaš li se Sporazuma sa narodom koji si potpisao?

Comments are closed.