“Pozdrav, navijači Crvene zvezde”: Policija u Minhenu upozorila goste iz Beograda da neće tolerisati nasilje i pirotehniku

0
Foto: Tanjug/AP

Nemačka policija izdala je saopštenje u kome poziva navijače Crvene zvezde, pred meč sa minhenskim Bajernom u Ligi šampiona, da se ponašaju fer u gradu i na samom stadionu.

„Pozdrav, navijači Crvene zvezde. Srdačno vas pozdravljamo i želimo vam ugodan boravak u Minhenu. Ako imate pitanja ili problema, minhenska policija vam uvek stoji na raspolaganju za savet ili pomoć. Moramo da naglasimo da u našem gradu mi ne tolerišemo niti jedan oblik nasilja. Vodite računa i o zabrani pirotehnike iz sigurnosnih razloga. U tom smislu, želimo svima miroljubiv i fer meč”, navodi je u saopštenju, prenosi Tanjug pisanje nemačkih medija.

Utakmica između fudbalera Bajerna i Crvene zvezde u Minhenu označena je kao „visokog rizika”, piše nemački „Abendcajtung”.

Kako se navodi, minhenska policija spremila je visoke bezbedonosne mere i uvećala aktivnost u i oko grada, posebno što očekuje oko hiljadu „kritičnih navijača iz Beograda”.

Zato će biti angažovano najmanje 400 pripadnika policije.

Kako javlja reporter Tanjuga iz Minhena, očekuje se najmanje 5.000 navijača Crvene zvezde na Alijanc areni.

Masovno okupljanje pristalica crveno-belih iz svih delova Evrope biće danas u centru Minhena.

Utakmica između fudbalera Bajerna i Crvene zvezde igra se večeras od 21 sat.