Povratnica iz Đakovice: “Sve su mi odneli iz stana, čak i lekove”

0
Printscreen/YouTube/Kossovo Online

(Beta) – Jedina srpska povratnica u kosovskoj opštini Đakovica Dragica Gašić izjavila je danas da su joj razbojnici odneli iz stana sve osim brašna i pola kilograma makarona. 

Ona je juče posle podne, kada se iz Kline vratila u Djakovicu, zatekla svoj stan obijen i opljačkan. 

Gašić je prethodnu noć ipak provela u svom stanu u Djakovici. 

“Imala sam zalihe hrane i u zamrzivaču, ali sve su odneli i belu tehniku i nameštaj, ostavili su samo brašno i pola kila makarona. Odneli su i lekove, a ja sam srčani bolesnik i dijabetičar”, rekla je Gašić za Kosovo onlajn. 

Navela je da su vrata stana potpuno razvaljena i da ne mogu da se poprave. 

“Imam vrata koja mi ne daju da ugradim, pisala sam zahtev opštini za promenu vrata, ali još nema odgovora. Kada sam u stanu policija dežura ispred zgrade. Tako je bilo i noćas. Noć je mirno prošla”, kazala je Gašić. 

Istakla je da će se boriti da ostane na svojoj imovini. “Pokušavam da izdržim uz Božju pomoć. Sada su mi najveći problem lekovi”, dodala je Gašić. 

Dragica Gašić se početkom juna, posle 20 godina, vratila da živi u svom stanu u Djakovici. Njen povratak je izazvao brojne negativne reakcije kod lokalnog albanskog stanovništva. Protiv povratka Gašićke se izjasnilo i 11 nevladinih organizacija iz te metohijske varoši. 

Stan Dragice Gašić je u više navrata kamenovan, a onemogućeno joj je i da trguje u lokalnim radnjama.