Povodom incidenata na Cetinju oglasila se američka ambasada u Crnoj Gori: Pojedinci će odgovarati za svoje postupke

2

Ambasada Sjedinjenih Država u Podgorici oglasila se na zvaničnom Tviter profilu povodom incidenata na Cetinju uoči i tokom ustoličenja mitropolita Joanikija.

Oni su pozvali sve strane na hitno smirivanje situacije.

“Verske slobode i sloboda izražavanja, uključujući mirno okupljanje, moraju se poštovati”, navela je ambasada.

Iako je bilo mnogo upiranja prstom u to ko je odgovoran, na kraju će pojedinci odgovarati za svoje postupke, dodali su.

“Pozivamo građane da ne ispoljavaju svoj bes prema policiji, dok ona pokušava da očuva javni red, a policiju da koristi samo sredstva koja su neophodna za uspostavljanje mira. Svi koji podržavate multietničku, inkluzivnu i demokratsku Crnu Goru – apelujemo na vas da smirite trenutne tenzije”, kaže se u saopštenju ambasade SAD u Podgorici.

2 KOMENTARA

  1. “..a policiju da koristi samo sredstva koja su neophodna za uspostavljanje mira”. Невероватно ко се јавио да дели “лекције” нечијој полицији о “неопходним средствима” за успостављање мира ! Из земље где су тек престали протести против полицијске бруталности, расизма и мржње. Хиљаде жртава “красе” акције привођења, сваке године, те злочиначке организације, а међу њима: Дерек Шавин, Џорџ Флојд, Ерик Гарнер,… и остали. Ваша екселенцијо, у овом случају је било много мудрије прећутати и оставити ваше савете и “добре” услуге, за неки други случај. Ваша национална драма са бежањем из Авганистана, се оваквим бесмисленим изјавама, само допуњује.

  2. Interesantno da su komentarisali Milovi saveznici amerikanci, a Rusija i Putin koji su prvi priznali Crnu Goru posle referenduma još su u nokdaunu kako ih je Milo nokautirao ulaskom u NATO. Za to su ameri vodeća sila na svetu a Rusija negde na marginama jel im mnogo treba da se dozovu pameti i zdravu procenu. Rusi su tog Mila podržavali i finansirali a on ih je izradio i oni na žalost još nisu došli sebi.

Comments are closed.