Povodom Dana planete Visa najavila nultu emisiju do 2040. godine

  0
  Foto: Visa

  Na Dan planete zemlje, vodeća globalna kompanija za platne tehnologije Visa, najavila je da će do 2040. godine nastojati da postigne neto nultu emisiju, dok je tokom poslovanja prošle godine već dostigla karbonsku neutralnost. To znači da nema povećanja globalne emisije gasova sa efektom staklene bašte u atmosferu koje je posledica rada kompanije ili njenih servisa.

  Osim toga, kroz nova partnerstva, Visa će proširiti inicijativu za podršku održivoj trgovini i prelazak na ekonomiju niske emisije ugljenika.

  „Visa je posvećena stvaranju održive budućnosti. Zalaganjem za nultu emisiju i pružanjem podrške održivim inicijativama želimo da doprinesemo stvaranju bolje budućnosti naše planete”, istakao je Al Keli, predsednik i izvršni direktor kompanije Visa.

  Kao deo posvećenosti postizanju nulte emisije do 2040. godine, Visa je potpisala inicijativu “Obećanje klimi”, koju su zajedno pokrenuli kompanija Amazon i organizacija Global Optimism. Osim toga, Visa se pridružila Klimatskoj poslovnoj mreži, inicijativi Svetskog fonda za zaštitu divljih životinja (WWF), koja nastoji da ubrza prakse koje će omogućiti budućnost sa nultom emisijom.

  Nove inicijative učvršćuju postojeću lidersku poziciju kompanije Visa na polju održivosti, uključujući prelazak na 100-odstotnu upotrebu obnovljive energije prošle godine.

  Visa koristi snagu naše mreže da ubrza transformaciju ka održivosti i ekonomskom oporavku, istovremeno pomažući da planeta i ekonomije širom sveta napreduju“, rekao je Daglas Sabo iz kompanije Visa. „Davanjem prioriteta čistoj energiji i održivim praksama, ulaganjem u ekološki inovativne inicijative i saradnjom sa liderima korporacija i civilnog društva u domenu klimatskih promena, posvećeni smo tome da budemo deo globalnog rešenja ovog problema“, dodao je Sabo.

  Visa proširuje inicijative kako bi koristila proizvode, usluge, mrežu, podatke, stručnost za platni promet i brend, za pružanje podrške održivoj trgovini i tranziciji ka ekonomiji niske emisije ugljenika. Tim povodom Visa je ujedno najavila saradnju sa Institutom za održivo vođstvo u Kembridžu (CISL) kako bi zajedno radili na pronalasku novih prilika za primenu elektronskog plaćanja i Visa mreže zarad ostvarivanja održive budućnosti. Rezultati te saradnje očekuju se na leto 2021.

  Za više informacija posetite: https://usa.visa.com/visa-everywhere/blog/bdp/2021/04/15/sustainable-commerce-and-1618453815474.html.