Poverenica o kovid propusnicama: Država ima pravo da donosi mere za zaštitu zdravlja građana

1
Foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

(Beta) – Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da, kada su u pitanju kovid propusnice, država ima pravo da donosi mere za zaštitu zdravlja stanovništva.

“Neke mere podrazumevaju različito postupanje ili tretman, s tim da ako su srazmerne legitimnom cilju i nužne, ne predstavljaju diskriminaciju. Zaštita zdravlja stanovnika je legitiman cilj a vakcinacija najvažnija mera zaštite”, rekla je Janković na regionalnoj konferenciji tela za ravnopravnost jugoistočne Evrope u Ljubljani, saopšteno je iz njenog kabineta.

Kako se navodi u saopštenju, Janković je naglasila da je u postojećim okolnostima neophodno učiniti sve kako bi se zaštitilo javno zdravlje, ali da se mora voditi računa da mere koje se donose treba da budu u skladu sa postignutim standardima zaštite ljudskih prava, uključujući i zaštitu od diskriminacije.

1 KOMENTAR

  1. Zastitili bi mi zdravlje kad ne bi radeo ko crnac za minimalac, kad gorivo ne bi bilo koliko jeste, ja ionako nemam finansijskih uslova da mrdnem bilo gde tako da su ove propusnice…

Comments are closed.