Poverenica: “Kovid propusnice su legitimne…”

1
foto Nedeljnik

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je da su kovid propusnice koje su potrebne za ulazak i boravak u ugostiteljskim objektima “legitimne”.

Ona je izjavila da su mere ograničenja legitimne, kao što je i vakcinacija protiv koronavirusa legitimna.

„Sa pravnog stanovišta, ako postoji obaveza države da zaštiti javno zdravlje, ima pravo da uvodi ovakve mere“, rekla je Janković za RTS, a prenosi N1.

1 KOMENTAR

  1. Postoji javno zdravlje, javna odbrana, zastita ali ne postoji prisila niti bilo koji vid ucene kako u pravu tako i u ostalim naukama. Bilo koje delo koje ma na bilo koji nacin ma IZ BILO KOJEG razloga stavlja nekog u nepovoljan ili polozaj razlike tj. diskriminacije je povreda i zlocin ako dolazi od organa javne delatnosti je zlocin protiv covecnosti.. Mozda je doticna bezala sa casova ali ne daje joj se za pravo kao nikom iznositi tudje obaveze ili nacin po licnom shvatanju.
    Po tom principu javnog zdravlja kao sto gospodja navodi bilo bi sasvim legalno pobiti nekog za koga misli da moze biti opasnost a u ovom slucaju to su oni koji ne zele nesto u svom telu jer ih ne stiti i dalje jer i ove koje su primili ne stiti, ako stiti cemu onda ucene i krsenje prava?

Comments are closed.