“Potvrdilo je 130 članova da je svojeručno potpisalo, ali pravni tim DS tvrdi da su potpisi falsifikovani”: Saslušana Aleksandra Jerkov

0
Foto: Igor Pavićević

Potpredsednica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov saslušana je u policiji, zbog krivične prijave koja je zbog navodnog falsifikovanja potpisa podneta protiv nje. Ispred uprave policije podržala ju je grupa članova DS.

Jerkov je za N1 rekla da je policiji dala izjavu u svojstvu građanke po prijavi koju je podnela DS i da je sada na nadležnim organima da vide šta će se dešavati dalje sa tom prijavom.

Ona je objasnila da je policiju interesovalo da li je zajedno sa dvojicom svojih kolega odnela potpise u centralu DS 12. maja, kada su i sakupljeni, kao i kako je izgledao proces sakupljanja potpisa i koje su procedure u DS.

“Trebalo je da se izjasnimo o onome za šta nas (predsednik DS Zoran) Lutovac tereti”, rekla je.

Ona je istakla da je uverena da je krivična prijava protiv nje podneta “isključivo iz političkih razloga”.

“Pravni tim DS za koji mi nikada nismo saznali ko su, tvrdi da su potpisi falsifikovani, a desilo se sledeće – 130 članova je potvrdilo da su svojeručno potpisali inicijativu koju smo predali, a tri člana su naknado povukla svoj potpis, pod okolnostima koje su mi nepoznate. Ne znam da li ih je neko zvao, savetovao da to učine, ali verujem da će se dokazati da su razlozi za ovo duboko politički”, navela je Jerkov.

Ona je rekla i da će ta grupa nastaviti u okviru DS svim raspoloživim sredstvima da se bori za očuvanje političkog bića DS.

Jerkov je ranije izjavila kako ne vidi razlog zbog čega je Lutovac podneo krivičnu prijavu i da je „iskreno šokirana“ tim činom.

„Ne vidim šta bi tu moglo da bude problem, kad je Staturna komisija rekla da nijedna od dve zakazane sednice nisu sporne. Mi smo odustali od sednice, ali su na našu ‘pruženu ruku’ usledile optužbe da smo kriminalci“, rekla je Jerkov.

Krivična prijava podneta je zbog navodnog falsifikovanja poptpisa za sazivanje sednice Glavnog odbora DS.