Potvrđeno privođenje crnogorskog biznismena Dragana Brkovića: Uhapšeni i njegovi sinovi, izvršni direktor kompanije Vektra…

0
Printscreen/YouTube/ Ministarstvo poljoprivrede

(Beta) – Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore potvrdilo je privođenje vlasnika Vektre Dragana Brkovića i njegovih sinova, Borisa i Bojana, kao i izvršnog direktora te kompanije Milića Popovića, saopštivši da to “predstavlja nastavak borbe za pravednu, pravnu i uređenu Crnu Goru”.

“Jake institucije i puna primena zakona su imperativ. Možemo zajedno. MUP Crne Gore i Uprava policije u službi građanki i građana. Gradimo poverenje”, objavljeno je na Tviter nalogu crnogorskog MUP.

Televizija Vijesti prethodno je javila da su po nalogu Specijlnog državnog tužilaštva juče privedeni crnogorski biznismen Dragan Brković, njegovi sinovi Boris i Bojan, kao i Popović.

Sagovornik TV Vijesti je rekao da se Brkovići i Popović sumnjiče da su preko firmi čiji su vlasnici prilikom privatizacije i reorganizacije počinili brojne malverzacije i na taj način oštetili HTP Boka za više miliona evra.

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović, povodom privođenja vlasnika Vektre i još četiri osobe, objavio je na Tviteru da je nastavljena akcija oko afere Abu Dabi fond i da se uskoro očekuje i dopuna krivične prijave dokumentima do kojih su došli vlada i nadležno ministarstvo.