Potvrđeni slučajevi koronavirusa u Severnoj Makedoniji, Rumuniji, Mađarskoj: Kako izgleda mapa obolelih u susednim državama

0
Foto: Profimedia / Ilustracija

Srbija se graniči sa veliki brojem zemlja, samo se Nemačka još graniči sa toliko i to može da bude prednost, osim kada vlada pandemija. Koronavirus se širi oko granica Srbije, a potvrđeni su prvi oboleli i u nekim susednim zemljama.

Nekoliko evropskih zemalja prijavilo je prve slučajeve korona virusa, a svi su povezani sa rastućom epidemijom u Italiji.

Austrija, Hrvatska, Severna Makedonija i Švajcarska saopštile su da su među zaraženima u tim zemljama ljudi koji su bili u Italiji, kao i u Alžiru.

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče potvrdio je u sredu da je jedna žena zaražena.

Hrvatsko ministarstvo zdravlja prijavilo je u sredu treći slučaj zaraze.

Rumunski ministar zdravlja je potvrdio da jedan državljanin Rumunije, koji živi u južnim delovima te zemlje ima koronavirus.

“On ima i italijansko državljanstvo, a nedavno je došao u Rumuniju. Trenutno je u dobrom stanju, a prebačen je u bolnicu u Bukureštu.”

Potvrđena su i dva slučaja među mađarskim državljanima, ali su oni u inostranstvu, dok su Mađari u granicama te zemlje, koji imaju bilo kakve simptome, u strogom karantinu.

U Sloveniji, Crnoj Gori i Albaniji, takođe su oformljeni karantini.

Priča se da se prvi slučaj pojavio i u Bugarskoj, ali još uvek nema zvaničnih potvrda.