Potvrđena optužnica protiv Miroslava Aleksića

0
screenshot/studio b/agape

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Višeg tužilaštva koju je podiglo protiv vlasnika škole glume “Stvar srca” Miroslava Aleksića, optuženog da za više silovanja i nedozvoljenih polnih radnji koje je počinio prema svojim učenicama.

Viši sud uskoro bi trebalo i da zakaže pripremno ročište čime bi otpočelo suđenje posle pola godine od Aleksićevog hapšenja, prenosi N1.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu na sednici veća održanoj dana 29. juna 2021. godine donelo je rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podignutu protiv okrivljenog Miroslava Aleksića kojem se stavlja na teret izvršenje više krivičnih dela silovanja u produženom trajanju, kao i više krivičnih dela nedozvoljene polne radnje, navodi se u saopštenju.

„Ispitujući optužnicu Višeg javnog tužilaštva, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivična dela koja su predmet optužbe“, navodi Viši sud.

Protiv ovog rešenja optuženi i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Javnost je za slučaj Miroslava Aleksića saznala u januaru.

Optužnica protiv Aleksića podignuta je 21. aprila, a njemu je stavljeno na teret izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih, navedeno je tada u saopštenju tužilaštva.