Potvrda organizatora: Sajam obrazovanja EduFair biće održan na proleće

  0

  Integraledu, organizator najvećeg sajma obrazovanja u Srbiji, koji se zbog pandemijskih uslova održavao u online prostoru, saopštio je da će na proleće posetioci Sajma obrazovanja ponovo družiti sa izlagačima u regularnim uslovima

  Integraledu, najveća savetodavna agencija za obrazovanje u inostranstvu i organizator Sajma obrazovanja EduFair najavio je Virtuelni Sajam obrazovanja „Studiraj u Velikoj Britaniji“. Razmena ideja i informacija o programima, stipendijama, grantovima i ostalim uslovima studiranja sa predstavnicama nekih od najuglednijih britanskih obrazovnih institucija zakazana je za četvrtak, 02. decembar 2021. godine, a održaće se u periodu od 13.00-17.00h. Svi zainteresovani se mogu prijaviti za ovaj događaj besplatno putem sajta integraledu.rs.  Integraledu tim ovom prilikom najavio je i dugo očekivanu vest – da će sledeći Sajam obrazovanja u Beogradu EduFair biti održan ne samo u online prostoru, kako je to bio slučaj tokom pandemijske krize, te da se ovaj važan događaj i fizički vraća u Beograd.

  Kad je nastupila pandemijska kriza prilagodili smo se novim uslovima i kreirali moderan virtuelni sajam koji bi zainteresovanim porodicama mogao da pruži sve informacije, savetovanje i širok izbor obrazovnih institucija. Bili smo svesni da obrazovanje ne može da čeka i da je svaka godina dragocena. Po tom modelu ćemo raditi do kraja ove godine, tako da smo prema istim standardima pripremili i virtuelni sajam Studiranje u Velikoj Britaniji. Takođe, srećni smo što možemo da najavimo održavanje i fizičkog Sajma obrazovanja, koji je planiran za proleće 2022. godine. Jedva čekamo da se ponovo družimo sa predstavnicima uglednih obrazovnih institucija iz različitih delova sveta u Beogradu i da posetiocima pružimo ugođaj na koji su navikli pre pandemije“, rekla je Veselina Todorova, savetnica za obrazovanje Integraledu mreže, najveće savetodavne agencije za obrazovanje u inostranstvu u ovom delu Evrope.

  Virtuelni Sajam „Studiranje u Velikoj Britaniji“, namenjen zainteresovanima za školovanje na nekoj od uvaženih obrazovnih institucija iz Velike Britanije. Univerziteti u Velikoj Britaniji nalaze se u vrhu svetskih rang-lista po kvalitetu obrazovnog sistema, zahvaljujući inovativnim nastavnim metodama, modernim objektima, međunarodnom okruženju i mogućnostima stažiranja. Upravo zbog toga je Velika Britanija jedna od najpoželjnijih obrazovnih destinacija.

  „Interesovanje za Veliku Britaniju dodatno je poraslo kada je Britanska Vlada donela promene u svojoj politici prema internacionalnim studentima i odlučila da će nova PSW visa biti dostupna svima koji uspešno završe master studije na univerzitetima u ovoj državi, bez ograničenja u broju aplikacija za ovu radnu vizu, koja svim diplomcima omogućava i traženje poslova na svim nivoima u trajanju od dve godine. Za sve koji planiraju studije u Velikoj Britaniji, virtuelni sajam Studiranje u Velikoj Britaniji je idealna prilika za dobijanje informacija na jednom mestu, brzo i metodično, bilo da postoje nedoumice oko institucije, obrazovnog programa, prikupljanja dokumentacije, procesa prijave, dobijanja vize, nalaženja smeštaja, avio karata i svih drugih praktičnih stvari“, istakla je  Veselina Todorova.

  Posetioci virtuelnog sajma „Studiranje u Velikoj Britaniji“ imaće priliku da popričaju sa predstavnicima univerziteta i privatnih srednjih škola putem četa, video ili audio poziva, dok će im savetnici za obrazovanje biti dostupni za sva dodatna pitanja. „Važno je napomenuti da su u Velikoj Britaniji učenici vraćeni na regularan model nastave, to možemo da potvrdimo za sve ugledne institucije sa kojima Integraledu sarađuje“, istakla je Todorova.

  Na ovogodišnjem virtuelnom sajmu „Studiranje u Velikoj Britaniji“ u organizaciji Integraledu učestvovaće predstavnici sledećih univerziteta iz Velike Britanije: University of Essex,  University of Northampton, University of Southampton, University of the West England (Bristol), University of West London, City, University of London, University of the Arts London, University of Londonor the Creative Art, Greenwich University, Brunel University London, Westminster University. Sve ove institucije predstaviće pristupačne stipendije i programe, a sa savetnicima za obrazovanje biće na raspolaganju za sva pitanja.