Potrošačima koji duže od 24 časa nisu imali struje, smanjen utrošak kilovata u decembru za 50 odsto

0
(BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

(Beta) – Vlada Srbije usvojila je danas Zaključak o saglasnosti da se krajnjim kupcima električne energije koji su zbog snežnih padavina ostali bez struje duže od 24 sata kumulativno, umanji utrošeni broj kilovat sati za decembar za 50 odsto.

Kako je saopštila Vlada Srbije, na sednici je predloženo da u pokriću troškova smanjenja “solidarno” učestvuju svi energetski subjekti za sigurnost snabdevanja električnom energijom.

Na sednici su usvojene izmene Odluke o obrazovanju Fonda za mlade talente koje predvidjaju povećanje broja stipendista za osnovne akademske studije i povećanje neto iznosa stipendije po studentu sa 30.000 na 32.000 dinara.

Vlada je opredelila 500 miliona dinara za turističke vaučere u okviru Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapredjenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije.

Usvojen je i Zaključak o saglasnosti sa aktivnostima na promociji kulturnog projekta od nacionalnog značaja “Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022”, uključujući i dodelu nagrada Živa foruma slovenskih kultura.