„Znali smo da (napad) dolazi, bilo je mnogo očekivanja i bili smo veoma srećni što se završilo onako kako se završilo, barem u ovoj rundi“, rekao je za Bi-Bi-Si Milvidski, inače član stranke Likud izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

Upitan veruje li da postoji slična jednoglasnost i unutar izraelskog ratnog kabineta, koji je formiran nakon što je izbio rat između Izraela i Hamasa u Gazi, on je rekao: „Apsolutno“.

Milvidski je dodao kako misli „da niko pri zdravoj pameti ne može očekivati da se ne uzvratiti nakon što su ispaljene stotine projektila“ iz Irana na Izrael, prenosi Danas.

Priznajući želju Sjedinjenih Država da u fokusi diplomatije bude izbegavanje dalje vojne eskalacije, on je rekao da je ovo „veoma ključno vreme u istoriji Izraela“.

„Borimo se za svoje živote. Borimo se za našu drugu nezavisnost i u ovim vremenima. Na kraju Izrael treba da uradi ono što je ispravno za Izrael. Naravno da slušamo, konsultujemo se sa svim našim prijateljima u svetu, ali na kraju poslednja reč treba da bude naša”, naglasio je potpredsednik izraelskog parlamenta i član Kneseta Hanok Milvidski za Bi-Bi-Si.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.