Potpisan ugovor između Kabineta Novice Tončeva, ministra zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština i 40 lokalnih samouprava

  0
  Foto: Kabinet Novice Tončeva

  Potpisivanjem ugovora između Kabineta Novice Tončeva, ministra zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština i 40 lokalnih samouprava, iz IV kategorije po stepenu razvijenosti, danas su dodeljena bespovratna sredstva opštinama, u ukupnom iznosu od oko 320 miliona dinara, za izradu projektno-tehničke dokumentacije (Program 1 – 70 miliona dinara) i realizaciju infrastrukturnih projekata (Program 2 – oko 250 miliona dinara).

  Sredstva su dodeljena po osnovu Javnog poziva ”Program podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Republike Srbije za 2021. godinu”, koji je raspisao Kabinet ministra Tončeva u martu mesecu ove godine.

  • Današnjim potpisivanjem ugovora o dodeli bespovratnih sredstava otpočinjemo važnu borbu za povratak gotovo jedne trećine, nedovoljno razvijenih, lokalnih zajednica Srbije u krug sredina u našoj zemlji u kojima se napreduje, pristojno i bolje živi – izjavio je ministar Novica Tončev, istakavši da je ponosan na činjenicu da su Vlada Srbije i predsednik Srbije, odlučili da, i u ovakvom trenutku, ponude konkretnu pomoć u unapređenju uslova života najnerazvijenijih područja Srbije.
  • Izuzetno sam zadovoljan štto su sve opštine, iz četvrte kategorije razvijenosti, odazvale Javnom pozivu i što smo jedno od retkih ministarstava koje je obezebedilo sredstva za kupovinu opreme za unapređenje komunalne infrastrukture, ali i za podizanje kapaciteta u zdravstvu – dodao je Tončev.

  Uz finansijsku pomoć Kabineta ministra Novice Tončeva, nerazvijene opštine moći će da izrađuju projektno-tehničku dokumentaciju, pripremaju plansku dokumentaciju, grade nove i obnavljaju postojeće infrastrukturne objekte koji su od značaja za jednu lokalnu sredinu, što će obezbediti ravnomerni regionalni razvoj na celoj teritoriji Srbiji, bolje uslove za život svih građana i opstanak mladih u svojim rodnim mestima.