Potpisan memorandum o saradnji Saobraćajnog fakulteta i Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore

  0
  Foto: Saobraćajni fakultet

  Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore i Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu potpisali su danas memorandum o saradnji kao osnov za zajednički rad na projektima iz oblasti saobraćaja, trasporta i logistike. Memorandum su potpisali ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić u Vladi Crne Gore i dekan Saobraćajnog fakulteta prof. dr Nebojša Bojović.
  Saradnja će biti usmerena na izradu planova razvoja infrastrukture i servisa iz oblasti saobraćaja, transporta i logistike, usklađivanje zakonskog okvira i harmonizaciji standarda, preporuka i pravilnika u oblasti saobraćaja, transporta i logistike sa Evropskom unijom.

  Takođe, ovim memorandumom je predviđen i rad na predlozima politike neophodnih mera Vlade Crne Gore i strategije razvoja saobraćaja, transporta i logistike, ali i međusobnu razmenu i zajedničko izdavanje naučnih i stručnih publikacija.

  Saobraćajni fakultet vodeći je fakultet u Srbiji po učešću u velikim međunarodnim projektima poput onih koje finansira Evropska unija, ali i bilateralnim projektima u regionu.

  POSTAVI KOMENTAR

  Unesite komentar
  Unesite ime