Posvađao se u radnji zbog maske, pa se vratio s bombom: Zagrebačka policija privela muškarca koji je pretio radnicima u jednoj prodavnici

0
Zvonimir Atletic / Panthermedia / Profimedia

(Beta) – Zagrebačka policija je privela muškarca koji je u radnji u centru Zagreba skinuo sanitarnu masku i zbog toga se posvađao s čuvarom preteći mu, a kada ga je čuvar izbacio, nasilnik se u radnju vratio s bombom.

HINA prenosi da je u petak popodne taj 37-godišnjak došao u radnju gde je “na odeljenju svežih proizvoda ničim izazvan skinuo zaštitnu masku, stvarajući kod kupaca negativnu pažnju i osećaj strahovanja zbog nepoštovanja epidemioloških mera”.

Kad ga je čuvar radnje upozorio da stavi masku, taj čovek je pokušao da isprovocira fizički sukob, pritom vređajući čuvara i preteći mu da će ga povrediti, saopštila je policija.

Čuvar ga je udaljio iz trgovine i obavestio policiju, ali se taj čovek ubrzo vratio u radnju i prišao čuvaru ponovno mu preteći i držeći ruku ispod jakne.

Kada ga je čuvar fizički svladao, i oborio na pod, otkotrljala se ručna bomba koju je taj čovek imao.

On je uz prijavu tužilaštvu završio u policijskom pritvoru, a terete ga za napad na čuvara radnje i nedozvoljeno posedovanje eksplozivnog materijala.