“Postoji realna šansa za pobedu opozicije u Beogradu, moramo biti koordinisani…”

1
DON EMMERT / AFP / Profimedia

(Beta) – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da u Beogradu postoji realna i najveća šansa da opozicija pobedi i osvoji većinu u gradskom parlamentu, a da ključ pobede leži u koordinisanom nastupu opozicije.

Jeremić je ocenio da koordinisani nastup opozicije ne znači nužno nastupanje u jednoj koloni, saopštila je Narodna stranka.

“Optimista sam i mislim da je to (pobeda na izborima) moguće. Izuzetno je važno da u opoziciji nema razmirica, svađa, ljutnje, sujeta i da jedni drugima ne radimo o glavi. Biće veoma važno i ko će biti kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda”, rekao je Jeremić u razgovoru sa građanima preko društvene mreže Instagram.

On je rekao da na mogući uspeh ukazuju i “lažni izbori” održani 21. juna 2020. godine, na kojima je u Beogradu glasalo manje od 40 odsto birača – što znači da “većina Beograđana nije zadovoljna vlašću Srpske napredne stranke (SNS) u prestonici”.

Predsednik Narodne stranke je ocenio da će se beogradski izbori održati zajedno sa nekim drugim izborima, početkom sledeće godine.

“Verujem da će kandidat SNS-a biti neko koji nije iz te stranke, poput Aleksandra Šapića, jer SNS nema kandidata. Njihov kandidat u Beogradu je Goran Vesić, ali on ne može da pobedi i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić je toga svestan. Jednom su već probali sa lažnim kanidatom Zoranom Radojičićem, pa je pravi gradonačelnik bio Vesić, i ne verujem da će to ponovo uraditi”, rekao je Jeremić.

On je naveo da je prvi sastanak evropskih posrednika sa Narodnom strankom u pregovorima o izbornim uslovima zakazan za 5. maj.

“Nastupićemo sa našim partnerima iz Udružene opozicije Srbije, koji su bojkotovali izbore. Narodna stranka je vrlo rigorozna i za nas partneri mogu biti jedino stranke koje su bojkotovale prethodne izbore. Niko ko je izašao na prethodne izore i tako dao legitimitet režimu za parlament kakav imamo ne može biti partner Narodne stranke”, naveo je Jeremić.

Predsednik Odbora Narodne stranke za sport, vaterpolista Danilo Ikodinović rekao je da je njegov cilj vratiti sport u škole, kako deca ne bi morala da plaćaju članarinu od 5.000 dinara za treninge u sportskim klubovima.

“Naš cilj je da deca čim krenu u osnovnu školu mogu da pohađaju sportske sekcije i da ne plaćaju članarine. U škole se moraju vratiti sport, sportske sekcije i obavezno fizičko vaspitanje. Zalažem se da se razvoj sporta odvija u tri pravca – školski, univerzitetski i rekreativni sport. Tako bi bilo omogućeno da se sportom bave svi koji to hoće”, naveo je Ikodinović.

Potpredsednik odbora Narodne stranke za sport, bivši fudbalski reprezentativac Ognjen Koroman, rekao je da je u srpskim fudbalskim ligama namešteno i više od 80 odsto utakmica i da u fudbalu “vladaju bezakonje i anarghija”.

“Neophodan je brutalan obračun sa korupcijom i kriminalom u fudbalu, promena čitavog nakaradnog sistema i odgovornost ljudi koji su napravili kriminalni klan u fudbalu i koji nameštaju utakmice”, rekao je Koroman.

On je naveo da Hrvatska postiže mnogo bolje rezultate u fudbalu jer ima bolji sistem ali i zato što tamo fudbalski savez godinama vodi čuveni fudbaler Davor Šuker, dok je u Srbiji savez godinama vodio Slaviša Kokeza.

1 KOMENTAR

  1. Да, шанса апсоллутно постоји, али то није шанса вас, претходних као бољих, већ шанса због овога што је неспособнији од вас. Ако се правилно не поставите, ето њега, таквог неспособног какав је, огрезлогу у криминал, и са свим страначким особинама, почев од бахатости па надаље,… поново ту где је сада.

Comments are closed.