Događa se to često. Da na svakom koraku naiđete na neko ime i da počne da vam se čini da ćete ga videti i kada otvorite frižider i kada podignete roletnu.

U sportu je „hajp“ jednako naporan, ali i nešto opasniji od preteranog insistiranja na određenoj pojavi ili osobi u drugim oblastima.

Ipak, to što se sve više priča i piše o Alenu Smailagiću nije slučajnost. A kada mu pažnju posveti i sama G liga u kojoj je uspeo da se izbori za mesto u najluđem i najkvalitetnijem košarkaškom karavanu, vredi pročitati šta preko okeana misle o dečku koji (stvarno obećava).

„On je izabran kao četvrti pik na draftu za G ligu, što je ukazivalo na to da je u pitanju jedan od najtalentovanijih igrača na tom nivou takmičenja“, piše na početku teksta koji je objavljen na zvaničnom sajtu G lige.

Premda Golden Stejt Voriorsi i njihova filijala Santa Kruz Voriorsi zajednički rade na razvoju igrača, Smailagić je imao priliku da se upozna sa kulturom franšize i da se prilagodi tom stilu igre.

Da je u tom uspeo, govori činjenica da je, nakon drafta na kom su ga Nju Orleans Pelikansi izabrali kao 39. pika, Golden Stejt poželeo da ga vrati nazad.

„Ta investicija im se isplaćuje, s obzirom na to da je Smailagić u odličnoj formi već sada, zna kako se igra u Voriorsima i nalazi se pod komandom trenera sa kojima je već razvio odnos poverenja. Smailagića krasi širok spektar napadačkih oružja, a statistika sa utakmica letnje lige na kojima igra odlične, samo je vrh ledenog brega“, piše između ostalog u tom tekstu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.