Postoji jedna kategorija u kojoj Mišel Obama i Donald Tramp dele stolicu: Njima se Amerikanci najviše dive

0
MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

(Beta) – Odlazeći predsednik SAD Donald Tramp poneo je titulu muškarca kome se Amerikanci najviše dive za 2020. godinu, dok je u kategoriji žena najviše glasova dobila bivša prva dama Mišel Obama.

Tramp je ove godine prvi put sam dobio tu laskavu titulu, zbacivši sa trona svog prethodnika u Beloj kući Baraka Obamu koji je proteklih 12 godina završavao na prvom mestu, prenosi portal Politiko.

Prošle godine su Tramp i Obama bili izjednačeni na vrhu.

Po godišnjem istraživanju Galupa u kojem se od građana traži da izaberu muškarca kome se najviše dive na svetu, 18 odsto punoletnih Amerikanaca opredelilo se za Trampa, za Obamu je “glasalo” 15 odsto, a treće mesto je zauzeo novoizabrani predsednik SAD Džozef Bajden.

Tramp je ove godine 10. put završio među 10 muškaraca kojima se Amerikanci najviše dive, a Obama 15. put.

Mišel Obama je titulu žene kojoj se Amerikanci najviše dive ponela treće godine uzastopno, pošto se za nju opredelilo 10 odsto ispitanih.

Na drugom mestu je novoizabrana potpredsednica SAD Kamala Haris sa šest odsto, a na trećem Trampova supruga Melanija za koju se opredelilo četiri odsto anketiranih.

Po istraživanju sprovedenom od 1. do 17. decembra, među 10 muškaraca kojima se Amerikanci najviše dive su i doktor Entoni Fauči, poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja, tehnološki inovator Ilon Mask, senator demokrata Berni Sanders, osnivač Majkrosofta Bil Gejts, košarkaška zvezda Lebron Džejms i tibetanski verski vođa Dalaj Lama.

Na listi 10 žena našle su i nekadašnja voditeljka Opra Vinfri, nemačka kancelarka Angela Merkel, bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton, poslanica Predstavničkog doma Kongresa SAD Aleksandrija Okasio-Kortez, britanska kraljica Elizabeta Druga, nova sudija Vrhovnog suda SAD Ejmi Koni Beret i mlada ekološka aktivistkinja Greta Tunberg.

Novajlije na listi su Fauči, Okasio-Kortez i Beret.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500