“Poslednji pozdrav bratu Dorćolcu”, “ovaj čovek treba da dobije ulicu”, “počivaće među zaslužnim Beograđanima”: Kako su se političari oprostili od Džeja Ramadanovskog

0
screenshotss/nedeljnik

Malo je stvari oko koje bi se predstavnici vlasti i opozicije u Srbiji mogli složiti, ali eto juče je bio dan kada su se sa obe strane mogle čuti jednako emotivne oproštajne poruke od pevača Džeja Ramadanvoskog koji je juče preminuo u 56. godini.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je Skupština grada Beograda dobila predlog romskih udruženja da Džej Ramadanovski bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana, i da smatra da Džej zaslužuje da počiva među zaslužnim građanima Beograda.

Vesić je za televiziju Hepi izjavio da se ta čast “zaslužuje uspešnom profesionalnom karijerom, naučnim radom, ali i umetničkim delom”, preneo je Beoinfo.

“Džej je za života postao neko čije su pesme slušali i oni koji nisu voleli muziku koju je on pevao. Bio je dobri duh Beograda, nije bio savršen, kao što nije niko od nas, ali je bio šmeker”, rekao je Vesić.

Sa druge strane političkog spektra, od bivšeg predsednika Srbije i lidera SDS Borisa Tadića, inače Dorćolca, stigla je poruka sa Tvitera:

“Poslednji pozdrav velikom Džeju, bratu Dorćolcu”.

Od Džeja se na Tviteru oprostio i naprednjak Vladimir Đukanović, i opet je tu bio Dorćol.

“Srećan put Džeksone, barabo dorćolska. Sa nebesa da zapevaš ‘Vetrovi me lome’”, naveo je Đukanović.

Nikola Jovanović, bivši funkcioner Narodne stranke i predsednik Centra za lokalnu samoupravu, predložio je da Džej dobije ulicu u Beogradu.

“Jedan Beograd nepovratno nestaje… Činili su ga ljudi, niti savršeni niti bezgrešni, ali autentični, svoji, sa dušom i bez foliranja. Ovaj čovek mora dobiti ulicu na Dorćolu”, napisao je Jovanović.

Još jedan poslednji pozdrav dorćolcu došao je od Balše Božovića, bivšeg poslanika DS.

Marko Bastać, bivši predsednik Opštine Stari grad, na Tviteru je poručio:

“Umro je kralj Dorćola”.