Poslednji govor Melanije Tramp kao prve dame: “Bila je čast služiti Amerikancima…”

0
Foto. Profimedia

Odlazeća prva dama SAD Melanija Tramp, objavila je svoj oproštajni govor na Tviteru u kojem je navela da je bila izuzetna čast služiti Amerikancima koji su joj bili posebna inspiracija zbog njihove hrabrosti, ljubaznosti, hrabrosti i milosti. Melanija je održala govor nakon što je nacija kritikovala jer je odbila da budućoj prvoj dami Džil Bajden pokaže Belu kuću i time prekinula stogodišnju tradiciju.

Kako je navela, prethodne četiri godine su bile nezaboravne u Beloj kući i smatra da će sve ljude iz nje poneti u srcu i sećati ih se sa ljubavlju i pričati kako su predstavljali pravi patriotizam.

“Upoznala sam mnoge mlade i hrabre junake koji su mi se obraćali sa ponosom u očima koji je ukazivao na to koliko su zadovoljni što mogu služiti ovoj zemlji. Zbog toga svima njima i njihovim porodicama poručujem da su oni naši heroji i uvek će biti u mojim mislima i molitvama. Iste želje imam i za pripadnike policije i sve službe koje su nas pratile u stopu na svim našim putovanjima”, kazala je Melanija.

Zahvalila se i zdravstvenim radnicima koji su dali sve od sebe da spasu ljudske živote u pandemiji.

“Mnogo su me dirnula deca koju sam posećivala u bolnicama. Dok su se suočavali sa teškim bolestima i mnogim životnim izazovima, oni su na neki način unosili radost svima koje su upoznali. Zahvaljujem svim sestrama, doktorima i svima u zdravstvenom sektoru koji su se borili za sve nas u ovom teškom vremenu u kojem vlada pandemija. Iskreno tugujemo sa svim porodicama koje su izgubile svoje najmilije u ovoj krizi”, rekla je Melania.

Naglasila je da joj je izuzetna čast što je imala priliku da predstavlja naciju ljubaznih i velikodušnih ljudi.

Govorila je o budućim generacijama, roditeljima koji se suočavaju sa velikim izazovima poput interneta kojem su deca izložena, pa je tako naglasila da se ona u protekle četiri godine borila protiv izloženosti dece onlajn nasilju.

“Bila je čast predstavljati američki narod u inostranstvu, te želim da naglasim da su me inspirisali ljudi koje sam upoznavala širom sveta. Ohrabrujem roditelje da obrazuju svoju decu u heroje koji će se žrtvovati za decu i brinuti za druge u svojoj zajednici. Ova obećanja se tiču svih nas. Neka Amerika bude ambasador najboljeg, fokusirajte se na ono što nas ujedinjuje, uvek birajte ljubav umesto mržnje, mir umesto rata i stavljajte druge na prvo mesto umesto sebe”, poručila je Melanija.