Advokat Jugoslav Tintor, jedan od branilaca glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić i još dve devojke, koje su vlasnika škole glume Miroslava Miku Aleksića optužile za silovanje i nedozvoljene polne radnje, rekao je da je „poslednja žrtva seksualno zlostavljana prijavila pre dva meseca“, te da je suludo govoriti o navodima da će krivična dela biti teško dokazana jer su se neka dogodila pre dosta godina.

“Sve vreme se govori o ovome kao da pričamo o nečemu što se dešavalo pre pet, šest, 10 godina, a poenta je da imamo slučajeve silovanja od pre godinu dana, kao i seksualnog zlostavljanja od pre dva meseca. Tako da, ovde nije stvar u tome da neko izvlači nešto iz davne prošlosti, pa sada pokušava nešto da istera, već je reč o kontinuiranom postupanju koje se proteže iz prošlosti do današnjeg dana”, rekao je Tintor, a prenosi portal Nova.rs.

On je istakao da se potom utvrđuje u odnosu na svaki zaseban čin tačna kvalifikacija dela. Tintor navodi i da nije tačno da, ukoliko nema lekarske dokumentacije o povredama, nema ni seksualnog zlostavljanja, a kako se ovih dana spekuliše u javnosti.

“Poenta je da nije tačna teza da ako nema utvrđenih povreda, nema ni seksualnog zlostavljanja, a koju neko zastupa. Ako ovako nešto bude prošlo kao aksiom, što pre svega nije istina, ispada da će ljudi imati mogućnost da ovakve slučajeve prijave istog dana, jer ako dođu za sedam dana biće, žargonski rečeno, “prošao voz”. I onda ćemo imati tamnu brojku kriminaliteta”, rekao je poznati beogradski advokat.

Tintor je istakao i da se ne sme zanemariti način na koji je škola osumnjičenog Aleksića funkcionisala.

“Okolnosti su vrlo specifične, odnosno sam taj ambijent kako je kreirana škola i postupanje u sklopu iste. Istraga u ovom slučaju je tajna i verovatno se u deficitu infornacija stvara taj prostor za teze koje nisu tačne”, rekao je Tintor.

On je dodao i da bi do kraja nedelje trebalo da bude gotovo saslušanje svih šest devojaka.

“Nemam informaciju o broju naknadno prijavljenih slučajeva. Policija sigurno pregleda svaku prijavu i ne pušta svaku ka tužilaštvu. Ako procene da je nešto po njihovom mišljenju zastarelo, oni to ne prosleđuju tužilaštvu. Ali, isto tako, u tom slučaju, ta osoba može biti saslušana kao svedok”, dodao je advokat.

Podsetimo, Aleksića je nekoliko devojaka prijavilo za seksualno zlostavljanje. Osumnjičeni se zasad tereti u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje osam krivičnih dela Silovanja iz člana 178 Krivičnog zakona i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna maloletna, prema ostalim ostećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Aleksić je na saslušanju negirao krivicu i njemu je određen pritvor.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari „vrsnog pedagoga“ Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.