Predsedništvo Demokratske partije socijalista jednoglasno je odlučilo na sinoć održanoj sednici kojom je predsedavao Milo Đukanović da predloži Glavnom odboru stranke da se vanredni Kongres DPS-a održi do polovine decembra, prenose Vijesti.

Cilj vanrednog kongresa je, kako je saopšteno iz te partije, pokretanje sveobuhvatne kadrovske reforme, unapređenje i dinamiziranje rada partije na svim nivoima.

„Konstatovano je da je podrška od 143.515 glasova izuzetno značajna, utoliko više jer je ostvarena u izbornom procesu koji je pratilo direktno uplitanje stranog faktora i otvoreno učešće Srpske pravoslavne crkve. Demokratska partija socijalista ostaje i dalje pojedinačno najjača politička snaga koja će i u novom političkom kontekstu nastaviti da se snažno bori za jačanje demokratije, vladavine prava, realizaciju evropske agende, očuvanje multietničkog sklada i svih drugih vrednosti savremene Crne Gore“, stoji u saopštenju.

Takođe, konstatovano je da priznanje rezultata izbora od strane DPS-a potvrđuje puni demokratski kapacitet te partije i da je zahvaljujući tome napravljen novi iskorak u demokratskom razvoju, značajan za dalje izborne procese, snaženje uloge Parlamenta i međunarodnog ugleda Crne Gore.

„Demokratska partija socijalista zahvaljuje svim svojim glasačima na poverenju, koje predstavlja snažan podsticaj za istrajavanje na našim ideološkim opredeljenjima i realizaciji predizbornog programa“, zaključuje se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.