“Posle tretmana u njenom salonu zadobila sam opekotine trećeg stepena”: Još jedan slučaj nadrilekarstva potresa javnost

0
Foto Screenshoot/TV Prva

Nakon tretmana lica kod Olgice Markanovć, koja je u salonu na Senjaku neovlašćeno pružala estetske usluge za koje nije stručna, pacijentkinja Katarina Milanović je zadobila opekotine trećeg stepena, zbog kojih je tri nedelje provela u kući.

Žrtva nadrilekarke koja je radila nestručne intervencije u salonu na Senjaku kaže da je izmanipulisana marketinškom kampanjom poznatih ličnosti.

Ovo je drugi slučaj nadrilekarstva koji je potresao javnost. Prošle nedelje dana uhapšen je lažni hirurg Sava Knežević.

I Markanović je juče uhapšena pošto je grupa žena i muškaraca tvrdila da su unakaženi tretmanom zbog čega su podneli tužbu. Ona se sumnjiči se da je izvršila teško delo protiv zdravlja ljudi, nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo i neovlašćeno bavljenje odredenom delatnošću, saopštili su iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Katarina Milanović je gostujuću na Prvoj rekla da kada je upoznala Olgicu Markanović nije stekla utisak da ne može da joj veruje, prenosi B92.

“Ubedila me je u to kako su svi zaposleni iz njenog edukativnog centra, koji ne postoji, tu lasersku proceduru radili na sebi. Čula sam od još nekih devojaka da su bile zadovoljne tretmanima lica ali to je bilo samo inicijalno, jer se posledice javljaju posle nekoliko nedelja kada kraste počinju da otpadaju, to joj je dalo prostora da krivi žrtve kako nisu vodile računa o licu”, objašnjava ona.

Milanović kaže da je pozvala Olgicu kada je shvatila da nešto nije u redu, ali je “doktorka” objasnila da je to normalno.

“Rekla je da je crvenilo posledica mlade kože, prepisala mi je usmeno antibiotske kreme i meleme i rekla da čekam. Počeli su da se javljaju ožiljci, crveni kapilari i neravnine”, priča Milanović i dodaje da je Olgica Maekanović čak i prebacila krivicu na nju, da je loše vodila računa o koži.

“Nisam joj pretila, rekla sam joj da ću je tužiti, na šta je ona rekla da će mene da tuži za uznemiravanje. Bila je drska prema svim žrtvama”, zaključuje Milanović.

Zasad se policiji javilo 11 oštećenih kojima je neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih pored telesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Tužilaštvo je saopštilo da je Markanović uhapšena po prijavi udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, zatim informaciji Ministarstva zdravlja Republike Srbije kao i po prijavi oštećenih žena.

I Maser Sava Knežević (23) predstavljao se kao doktor, iako je, navodno, završio samo prvu godinu stomatologije. Ordinaciju je imao u samom centru Beograda, na Terazijama, gde je uz asistenciju majke operisao, i gde je na kraju i uhapšen.
Savi se na teret stavlja da se od 2. januara prošle, do 8. aprila ove godine bavio delatnošću bez odgovarajuće stručne spreme i licence.

Nakon intervencija je oštećenima izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom, bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu, što je za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja zasada pet oštećenih osoba, a u svemu mu je pomagala majka koja je takođe uhapšena.