Posle obraćanja Hane Selimović, oglasio se Savet za kreativne industrije: “Snimak iz predstave Igora Vuka Torbice nećemo koristiti dok se problem ne reši…”

0
Printsreen/YouTube/Utisaknedelje

Video materijal iz predstave “Krvave svadbe” Igora Vuka Torbice ustupio nam je nosilac autorskih prava tog materijala, odgovaraju iz Saveta za kreativne industrje Ane Brnabić, nako javnog obraćanja glumice Hane Selimović u kom je optužila pomenuto telo za sramnu političku zlopotrebu dela svog nedavno preminulog partnera, prenela je Nova.rs.

Ona je zatržila da se snimak ukloni iz promotivnog spota Vlade Srbije i Saveta kreativnih industrija protiv čijeg delovanja se Igor javno borio, naglasivši da niko iz pomenutih institucija nije zaslužan ni za šta što ima veze sa njegovim radom.

Iz Kreativnih industrija poručuju da “iz poštovanja prema delu reditelja Igora Vuka Torbice” neće koristiti snimak iz njegove predstave dok se problem ne reši.

Oni navode da je deo iz predstave korišćen u sklopu promotivnog materijala prilikom održavanja kulturne manifestacije „Kaleidoskop kulture“ u Novom Sadu 2018. u sklopu priprema tog grada za preuzimanje titule Evropske prestonice kulture 2021.

Savet za kreativne industrije osnovala je premijerka Ana Brnabić.