Poslanici SMS zamenili Dosta je bilo u skupštinskim odborima i RIK-u

0
Foto: Profimedia

Poslanici Stranke moderne Srbije (SMS) postali su članovi svih 20 skupštinskih odbora i dobili mesta u Republičkoj izbornoj komisiji, pošto je Skupština Srbije usvojila njihov predlog da oni zamene poslanike Dosta je bilo, koji su ostali bez poslaničkog kluba, preneo je N1.

Za predlog opozicione SMS, koja je pre mesec i po dana prekinula bojkot parlamenta, glasalo je 140 poslanika vladajuće većine. 

Poslanički klub DJB nekada je imao 16 poslanika, ali je došlo do raskola u stranci posle predsedničkih i beogradskih izbora pa tako i osipanja poslaničkog kluba. Troje poslanika ostalo je sa bivšim predsednikom DJB Sašom Radulovićem, ali bez poslaničkog kluba, neki su vratili poslanički mandat po istupanju iz stranke, neki deluju kao samostalni poslanici, četvoro bivših DJB deluju u okviru Kluba samostalnih poslanika, a šestoro u okviru kluba SMS. 

SMS ima šest poslanika, ali mesto u odborima zauzelo je njih pet – Tatjana Macura, Aleksandar Stevanović, Vladimir Đurić, Ljupka Mihajlovska i Nemanja Radojević, dok Nenad Božić nije predložen ni za jednog člana odbora. Usvajanjem ovog predloga Saša Radulović i aktuelna predsednica DJB Branka Stamenković ostali su bez mesta u skupštinskim odborima, a DJB je ostao i bez člana i zamenika člana RIK-a. 

Na predlog SMS za člana RIK-a izabrana je Marica Bursać, a za zamenika člana RIK-a Dušan Dragoljić. 

Poslanici SMS nisu učestvovali u raspravi i nisu obrazlagali svoj predlog o mestima u odborima u RIK-u ni odgovarali na optužbe o nagradi zbog prekida opozicionog bojkota parlamenta.