Direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak potvrdio je danas da je Vlada prihvatila zahtev za povećanje cene putarina za 12 odsto i da će nove cene stupiti na snagu 1. jula.

Drobnjak je za televiziju Prva rekao da će novi cenovnik biti donet onda kada poslanici usvoje predlog Vlade i da će „Putevi Srbije“ tih dodatnih dve milijarde dinara uložiti u održavanje puteva.

„Uradićemo deonice koje su loše, mi imamo plan, ne samo za dve milijarde, već za 20 milijardi“, rekao je Drobnjak.

Prema novom cenovniku, naknada za putarinu iznosiće 4,0728 dinara po kilometru za I kategoriju vozila (automobili i kombi do 3,5 tone), odnosno 2,0364 dinara po kilometru za I-A kategoriju (motocikli).

Motorna vozila sa prikolicom do 3,5 tone (II kategorija) plaćaće 6,1091 dinara po kilometru, a teški kamioni 12,2183 dinara, odnosno 24,4366 dinara po kilometru, u zavisnosti od toga da li pripadaju III ili IV kategoriji.

Putarina od Beograda do Novog Sada koštaće 235 dinara umesto dosadašnjih 210.

Za deonicu od Beograda do Subotice biće 627 dinara, umesto 560, a od Beograda do Niša putarina će biti oko 900 (896), umesto trenutnih 800 dinara.

Od Beograda do Preševa cena će biti 985 dinara, umesto 880, dok će vozači koji se upute ka Bugarskoj za korišćenje autoputa do Dimitrovgrada platiti oko 120 dinara više nego ranije – 1.108 dinara.

Tagovi

Komentara

  1. abe
    5. јун 2019. 12:59

    a vala i dosta smo se bahatili, pa ovo do sad je bilo prakticno besplatno, red je da pocnemo da placamo, a i gorivu bi mogli bar malo da pojacaju cene, ovako je vec mesecima, negde oko 200 rsd treba da bude litar.

  2. orao s visine
    5. јун 2019. 13:57

    .."Vlada prihvatila zahtev,,,," E sad na osnovu kojih argumenata je to vlada prihvatila ? Gde je izveštaj o poslovanju tog preduzeća ? Koliki su prihodi od naplaćene putarine 2018g , koliko para od registracije automobila.....koliko je tih para uloženo u održavanje puteva, koliko u plate zaposlenih, održavanje mehanizacije .... Posle takvog izveštaja normalno je obrazložiti šta se u madjuvremenu promenilo pa je potrebno povećanje..koji su tačni planovi gde će se šta raditi , projekti , cene itd da ne zamaram.... Ali to nama ne treba već priča Drobnjaka kako je ubedio Vučića i Zoranu.... Transparentno kao i sve u ovoj državi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.