Portonovi – mesto susreta posetilaca iz celog sveta

  0
  Foto: Portonovi

  Ovogodišnja letnja sezona u Crnoj Gori bila je ispunjena mnogim promenama u odnosu na prethodne godine, a turistički centri morali su da se prilagode novim globalnim trendovima. Aktuelna dešavanja u svetu uticala su na to da se krene u osvajanje novih tržišta, čemu su doprineli prestižni hoteli i kompleksi koji su se otvorili u poslednjih nekoliko godina, kao što je na primer luksuzni rizort Portonovi. Na njegovim ulicama mogli su se čuti najrazličitiji jezici iz celog sveta, a brojni kafići, barovi, ali i festivali i nastupi svetski poznatih i regionalnih zvezda, postarali su se da ovo leto bude nezaboravno. Šta je obeležilo ovu sezonu, ali i šta nas još očekuje, otkriva nam rukovoditeljka odeljenja za marketing i komunikacije Portonovi rizorta, Adrijana Husić.

  U poslednjih nekoliko godina Crna Gora se postavila kao luksuzna destinacija za turiste, ne samo iz regiona već iz celog sveta. Šta je ono što ih privlači da ovde letuju i iz kojih zemalja najčešće dolaze?

  Možemo primetiti da je Crna Gora sve popularnija destinacija na mapi turista iz celog sveta. Ovog leta u Portonovom su mogli da se čuju jezici iz najrazličitijih krajeva, a posetio nas je veliki broj turista iz Zapadne Evrope i Amerike, ali i iz Kazahstana i Turske. Tradicionalno, Herceg Novi je izbor broj jedan i posetiocima iz regiona. Ono što ih mami da dođu kod nas sigurno je jedinstven spoj tradicije i luksuza, mediteranskog i crnogorskog duha, ušuškanosti i zabave. Ove suprotnosti, u kombinaciji sa nesvakidašnjim prirodnim lepotama i ljubaznošću naših zaposlenih i meštana, teško je pronaći bilo gde drugde u svetu.

  Foto: Portonovi

  Veliku pažnju domaćih medija privukla je vest da je poznata turska glumica Merjem Uzerli, boravila u Portonovom, kao i brojni poznati influenseri i fotografi iz ove zemlje, ali i sve veći broj turista iz tog dela Azije. Šta je ono što razlikuje i izdvaja Portonovi od sličnih letovališta, kao što su na primer ona u Bodrumu?

  Ono što Portonovi čini zaista posebnim jeste unikatna fuziju kultura i stilova. Pejzaži zaliva, koji važi i za najjužniji evropski fjord, ali i niz svetski poznatih restorana, kafića i barova, pružaju priliku za nezaboravan provod. Verujem da naše goste iz krajeva kao što je Turska privlači, kako geografska, tako i kulturološka bliskost naših zemalja. Tako da, bilo da ste ljubitelj avanture i želite da istražujete divlje lepote naše obale ili ste radije za opuštanje u plažnom baru uz ukusnu hranu i koktele, budite sigurni da ćete u Portonovom pronaći svoj idealni kutak.

  Foto: Portonovi

  Ovo leto bilo je ispunjeno nizom događaja u svetu koji su značajno izmenili tržište. Da li je ovogodišnja sezona ispunila očekivanja koja ste imali na početku?

  Događaji širom sveta definitivno su imali uticaj na naše poslovanje. Srećom, Crna Gora je još pre nekoliko godina počela da istražuje nova tržišta i da se visoko pozicionira na svetski poznatim listama za putovanja. Tome je svakako doprineo i Portonovi, koji je, sa najelitnijim hotelom na Jadranu, One&Only Portonovi, vrhunskim restoranima, te modernom marinom, omogućio da turisti iz Zapadne Evrope, Amerike i Azije otkriju čari i lepote ovog dela Crne Gore.

  Foto: Portonovi

  Tokom proteklih par meseci organizovali ste niz zanimljivih manifestacija, koncerata i izložbi, da li nas očekuje još sličnih dešavanja?

  Ovog leta centar zabave je na ulicama Portonovog. Veliki izbor kafića, restorana i klubova pobrinuo se da nikome ne bude dosadno. Jun i jul bili su ispunjeni najrazličitijim događajima, kao što su nastupi svetskih i regionalnih muzičkih zvezda. Ali tu nije kraj dobrom provodu – u avgustu nas očekuje niz drugih dešavanja, među kojima su i gostovanja poznatih DJ-eva Hugela i Mark Knight-a, ali i pevačice Nike Turković u Tapasake klubu. Aktuelna je i dalje izložba poznatog crnogorskog slikara Romana Đuranovića, a sve ovo nas polako uvodi u planiranje jeseni, pa i praznika krajem godine.

  Da li postoji nešto što se turistima najviše dopalo, koji restorani, događaji i lokaliteti su privukli najviše pažnje?

  Ovog leta veliku pažnju publike privukle su manifestacije poput internacionalne regate Bari – Herceg Novi, kao i Portonovi regate „Bokeška ostrva“. Takođe, One Life Rally bio je razlog da se svi ljubitelji najluksuznijih automobila okupe u našem rizortu. Pored toga, izložbe i interaktivni performans slikarke Svetlane Ninković oduševili su sve prisutne. Niz muzičkih koncerata, ali i naše stalne aktivnosti, poput joge u zalazak sunca i turističkih tura po čitavom zalivu, samo su mali deo leta koji je našim gostima učinio da ovi meseci budu za pamćenje, a uvereni smo da će nas velika većina njih i ponovo posetiti.