Pored Petrinje se pojavila rupa širine 20 metara i još se širi: “Više nemamo baštu, sada imamo olimpijski bazen”

0
Screenshot TV N1

U naselju Mečenčani nakon snažnog zemljotresa na petrinjskom području pojavile su se rupe u zemlji. Meštanin Nikola Borojević kaže da se na njegovom zemljištu tek juče pojavila velika rupa koja se stalno širi.

“Rupu sam primetio juče između 13 i 14 sati i ona je bila manja nego sada oko 70%. Bila je oko 15 metara prečnika, a dubina je bila oko pet metara. Sad je dubina do sedam metara, a širina najmanje 20 metara. Još uvek se odronjava. Bili su statičari i oni kažu da se ne može ništa sada napraviti nego treba čekati da to stane. Nema smisla ni zatrpavati to sada, to se ni ne može zatrpati, sigurno preko 1000 kubika zemlje treba da se to zatrpa. Policija je došla i ogradila je to”, rekao je Nikola u izjavi za TV N1.

“Eto, nemamo više vrt, ali dobili smo olimpijski bazen”, našalio se Nikola.

Dodao je da se nekoliko manjih rupa pojavilo u susedstvu, a pojedine su već zatrpali. Nikola je istakao da su to uglavnom male rupe koje se više ne šire, za razliku od one na njegovom zemljištu.

“Ove rupe su se dogodile odmah posle potresa, a ova se desila tek juče, nedelju dana nakon od potresa”, kazao je Nikola.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!