U vremenu u kom je neophodno da budemo okrenuti zaštiti životne sredine koja je konstantno izložena snažnim uticajima različitih zagađivača, pogotovo nakon industrijske revolucije, auto industrija se posebno posvetila inovacijama koje regulišu ovaj problem. Proizvodnjom vozila koja ne emituju štetne supstance u atmosferu, napravljen je veliki korak za našu planetu, ali u protekloj deceniji ta vozila nisu imala zadovoljavajući nivo pristupačnosti.  

Sa ciljem da podstakne, podrži i doprinese kreiranju bolje i kvalitetnije životne sredine, tržišni lider OTP Leasing Srbija je pripremio posebnu ponudu za finansiranje električnih i hibridnih vozila, koja nije subvencionisana od strane dobavljača. Ova vozila predstavljaju čuvare naše okoline, a uz ponudu koja se znatno izdvaja na tržištu, sa varijabilnom kamatom od 2.20% i troškovima obrade 0.2%, sada su realnost. Krediti OTP banke za ova vozila će takođe uskoro imati prilagođenu ponudu tržištu.

Rezultati OTP Leasinga za proteklu godinu:

Nakon objavljivanja rezultata lizing industrije za 2019. godinu OTP Leasing je zadržao lidersku poziciju na trzistu sa ukupnim finasiranjem  103 miliona evra novih plasmana, sto predstavlja 20 % trzisnog ucesca u novoj produkciji. Tržište finansijskog lizinga je sa krajem trećeg kvartala, takođe zabeležilo rast za 21% u odnosu na proslu godinu. OTP Lizing je lider i u finansiranju kako novih tako i polovnih putničkih automobila sa ukupnim finansiranjem od 41.6 miliona evra. Pored toga, zauzima prvo mesto i u finansiranju komercijalnih vozila sa iznosom od 38.7 miliona evra.

Kao lider na tržištu finansijskog lizinga od 2015. godine, nekadašnji Sogelease a sada OTP Leasing Srbija, beleži konstantan rast broja novozaključenih ugovora kao i iznosa finansiranja. U svom portfoliju ima 10300 aktivnih ugovora koji iznose 150 miliona evra. U odnosu na isti period 2018. godine, ukupan portfolio porastao je za 20 odsto.

OTP Grupa je u septembru 2019. godine stekla vlasništvo nad Sogelease, koji danas posluje kao OTP Leasing Srbija d.o.o. Banka Societe Generale Srbija je nastavila da posluje kao OTP banka Srbija AD Beograd, a Societe Generale Osiguranje je sada OTP Osiguranje ADO Beograd. Spajanjem OTP i Vojvođanske banke koje je planirano za 2021. godinu, Grupa nastavlja da jača svoju tržišnu poziciju u Srbiji. Tada se očekuje i stvaranje vodeće bankarske institucije na srpskom tržištu po visini aktive, broju ekspozitura i portfoliju kredita i depozita.

Više informacija potražite na sajtu OTP Leasing Srbija.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.