Ponovo incident u fabrici u Lučanima: Dvojica radnika povređena u požaru, u MB Namenska kažu da je to “tehnologijom predviđeno kao mogućnost”

3
Foto: "Namenska" u Lučanima / Printscreen YouTube

U fabrici u Lučanima opet je došlo do nesreće, preneo je “Blic”. Prema prvim informacijama povređeno je dvoje radnika.

Požar se dogodio u istom pogonu za raketna goriva u kome se dogodila tragedija i pre dve godine.

Saopštenjem se javnosti obratila Fabrika MB Namenska. Kako tvrde, “u Lučanima je došlo do tehnološkog požara koji je tehnologijom predviđen kao mogućnost”. Oni, takođe, objašnjavaju da su radnici zadobili lakše povrede i da su nakon ukazane pomoći pušteni kući.

– Danas oko 13.50 časova u Fabrici Milan Blagojević u Lučanima došlo je do tehnološkog požara koji je tehnologijom predviđen kao mogućnost. Tom prilikom, dva radnika su zadobila lakše telesne povrede. Odmah po izbijanju tehnološkog požara, radnici su prevezeni u Dom zdravlja u Lučanima gde im je ukazana lekarska pomoć, nakon čega su pušteni kući – navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Milomir Milivojević (26) i Milojko Ignjatović poginuli su 2017. na radnom mestu, zbog čega se u Osnovnom sudu u Ivanjici sudi direktoru Radošu Milovanoviću.

3 KOMENTARA

  1. Ако је “технологијом” предвиђена могућност пожара, онда је сигурно и прописима о БЗР предвиђена и заштита радника у таквим условима, а не њихово повређивање.

  2. Prosto pitanje – da li se isto proizvodilo do 1990 i koliko je do tada bilo akcidenata.

    Koliko mi je poznato dp 1990 je u namenskoj industriji cele bivse YU bilo samo par nesrećnih slučajeva. To nije bilo neobično i to je bio standard u svetu jer upravo zbog rizicnosti predvidjene su rigorozne mere zastite. Ovo sto se desava u namenskoj zadnjih desetak godina nije normalno

Comments are closed.