U fabrici u Lučanima opet je došlo do nesreće, preneo je “Blic”. Prema prvim informacijama povređeno je dvoje radnika.

Požar se dogodio u istom pogonu za raketna goriva u kome se dogodila tragedija i pre dve godine.

Saopštenjem se javnosti obratila Fabrika MB Namenska. Kako tvrde, „u Lučanima je došlo do tehnološkog požara koji je tehnologijom predviđen kao mogućnost“. Oni, takođe, objašnjavaju da su radnici zadobili lakše povrede i da su nakon ukazane pomoći pušteni kući.

– Danas oko 13.50 časova u Fabrici Milan Blagojević u Lučanima došlo je do tehnološkog požara koji je tehnologijom predviđen kao mogućnost. Tom prilikom, dva radnika su zadobila lakše telesne povrede. Odmah po izbijanju tehnološkog požara, radnici su prevezeni u Dom zdravlja u Lučanima gde im je ukazana lekarska pomoć, nakon čega su pušteni kući – navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Milomir Milivojević (26) i Milojko Ignjatović poginuli su 2017. na radnom mestu, zbog čega se u Osnovnom sudu u Ivanjici sudi direktoru Radošu Milovanoviću.

Komentara

 1. Zeljko
  17. oktobra 2019. 18:43

  Prosto pitanje - da li se isto proizvodilo do 1990 i koliko je do tada bilo akcidenata. Koliko mi je poznato dp 1990 je u namenskoj industriji cele bivse YU bilo samo par nesrećnih slučajeva. To nije bilo neobično i to je bio standard u svetu jer upravo zbog rizicnosti predvidjene su rigorozne mere zastite. Ovo sto se desava u namenskoj zadnjih desetak godina nije normalno

 2. Šumadinac
  17. oktobra 2019. 21:53

  Da li su ta dva radnika onomad bili u Ivanjici da aplaudiraju direktoru?

 3. Bobby
  18. oktobra 2019. 08:26

  Ако је "технологијом" предвиђена могућност пожара, онда је сигурно и прописима о БЗР предвиђена и заштита радника у таквим условима, а не њихово повређивање.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.