Ponoš: “Vučić kupuje vreme, ne treba mu pomoći ni jednim potezom”

1
Fotografija: Igor Pavićević

(Beta) – Predsednički kandidat na poslednjim izborima Zdravko Ponoš ocenio je da iznuđeni spoljnopolitički potezi neće doneti promenu načina vladanja u Srbiji niti uvesti Srbiju u red demokratskih zemalja kao i da opozicija ne treba sada da pravi poteze kojima pomaže režimu.

Dodao je da je režim Aleksandra Vučića toliko unesrećio Srbiju za poslednjih deset godina, da mu, šta god da sada uradi, ne treba oprostiti.

“Opozicija ne treba da uradi nijedan gest koji ovom režimu daje vetar u leđa. Imamo posla sa režimom koji, između ostalog, ima kapacitet da čak i u nerežimsim medijima zataška informacije o aktuelnim potresima u bezbednosno informativnoj agenciji, i to u vreme kad nam decu izvode iz škola zbog dojave o postavljenim bombama”, rekao je Ponoš za list “Nova”.

Dodao je da režim sada odgovornost hoće da podeli sa Srpskom pravoslavnom crkvom “pokušavajući od vladika da napravi svoje komesare”.

Kada je reč o uvođenju sankcija Rusiji, Ponoš smatra da predsednik Srbije “kupuje vreme” i priprema javnost preko medija šireći strah od najtežih vremena.

“U međuvremenu traži konstruktivnu opoziciju koja bi za šaku njegovih obećanja uz podršku njegovoj izmenjenoj i iznuđenoj spoljnoj politici, progutala i sve ostalo i to plasirala opozicionim glasačima”, rekao je Ponoš.

Drugi po broju glasova na poslenjim predsedničkim izborima potvrdio je da radi na formiranju svoje političke stranke i da će učestvovati na sledećim izborima “ako za njih bude uslova”.

U intervjuu za list “Nova” Ponoš je rekao da Vučiću nikada nije verovao pa ni sada kada kaže da je spreman da raspiše izbore u Beogradu.

“Izborni sistem je takav da je režim zadržao vlast u Beogradu, bez obzira na to što nema većinu glasova. Ako Vučić odluči da ponovo ide na izbore u Beogradu, onda je to zbog neke druge kalkulacije”, rekao je Ponoš.

On je ocenio da opozicija nije u najboljoj kondiciji za skore izbore i da bi morala da poradi na tome.

1 KOMENTAR

  1. Ти си му први помогао, када си прихватио кандидатуру, а знао си да не можеш ништа да урадиш, као и твој “промотер” који те “из небуха” предложио за председничког кандиата. Ето колико сте имали осмишљен приступ изборима за председника да су те предложили као кандидата, а да председник твоје странке није ни знао за то ! И то што му ви у “опозицији” нећете “помоћи”, то га неће срушити. Оваква “опозиција”, поготово “про еуропска”, са гомилом аутошовиниста, не може му ништа. Кукање и жалопојке ту не помажу, жалосно, али тако је. И како сам рече, изабрао га је народ, и из ове перспективе он ће га и срушити. Али то неће бити из разлога некаквог опозиционг деловања или слично, већ пре због једног прекомерног или можда пар процената поскушљења која предстоје, а који ће “прелити чашу”.

Comments are closed.