Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš gostujući u emisiji Utisak nedelje, ocenio je aktuelna bezbednosna dešavanja u Srbiji kao „urušavanje države“ i „cirkus“ i ukazao na to da se za snimak za koji se tvrdi da dokazuje rusku špijunažu znalo skoro godinu dana, prenosi N1.

On je upitao zašto šef države na to nije ranije reagovao i konstatovao da je politička odluka da se ti snimci sada puste.

Ponoš je istakao da su verovatno srpske službe snimile ruskog agenta jer u suprotnom nije logično da BIA potvrđuje autentičnost nečega što nije snimila.

„Bolje bi bilo da su snimili BIA i VBA nego ono što je Vučić rekao – da je neka treća strana snimila u trenutku dok su naši operativci bili u pratnji našeg čoveka Z.K. ako takav čovek i postoji. To bi pokazalo da su naše službe nesposobne, jer su dozvolile da treća strana postavi kamere u automobil čoveka koga prate već sedam godina“, rekao je Ponoš.

On smatra i da će poslednja dešavanja naneti štetu rusko-srpskim odnosima.

Bivši načelnik Generalštaba tvrdi da su stvari koje su sada loše u vojno-bezbednosnom sistemu i ranije postojale u svom „rudimentarnom obliku“, ali su, kako je primetio, sada još lošije i prave se u velikom broju, kao „kineska proizvodnja“.

Ponoš je objasnio da postoje tri kategorije trgovaca oružjem koji funkcionišu u Srbiji. Prva kategorija, pema njegovim rečima, su oni koji tradicionalno rade za državu, poput SDPR, druga kategorija, u koju je svrstao Slobodana Tešića, su oni koji rade za finansiranje vladajuće stranke, a postoje i oni kojima je dat deo posla da rade za finansiranje vladajuće porodice, a to je, prema Ponoševim rečima, kompanija GIM.

Gosti u emisji Utisak nedelje bili su Zdravko Ponoš, Dragan Šutanovac i novinar Nedeljnika Dušan Telesković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.