Ponoš: “On je Srbiju grubo podelio na svoje i one druge. Tako nam se i obraća. To nije normalno”

1
Foto Igor Pavićević

(Beta) – Predsednički kandidat koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije” Zdravko Ponoš ocenio je danas da aktuelna vlast ne razume koncept socijalnog dijaloga, kao ni državu kao mehanizam za sprovodjenje tog dijaloga i garant njegove primene.

“Odlazeći režim suštinski baštini neki metastazirani komunistički jednopartijski koncept. A to znači da je njima bilo kakav politički pluralizam neprihvatljiv”, rekao je Ponoš za list Nova.

Ocenio je kao porazno to što je “rodonačelnik rizičnih podela u društvu” aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, “čovek koji bi po Ustavu trebalo da reprezentuje jedinstvo”.

“On je Srbiju grubo podelio na svoje i one druge. Tako nam se i obraća. To nije normalno. Jedna od najvažnijih stvari je da sa te pozicije prestane da šiklja govor mržnje”, kazao je on.

Ponoš je naglasio i da se “grozi koncepta vodje”, kao i da taj koncept prolazi samo u zemljama “gde postoje ozbiljni problemi sa informisanjem i obrazovanjem”.

“Potreba za vodjom se javlja i kad su prisutni egzistencijalni strahovi. Zato odlazeći režim manipuliše sa ratom u Ukrajini, nemaštinom, neizvesnošću. Jednom rečju, svesno generiše strah”, naveo je Ponoš.

1 KOMENTAR

  1. “Odlazeći režim suštinski baštini neki metastazirani komunistički jednopartijski koncept. A to znači da je njima bilo kakav politički pluralizam neprihvatljiv”, rekao je Ponoš ” “Дијагноза” (опште)друштвене “болести”, мање-више тачна, осим овог “одлазећи”, претежно из разлога лоше одређене и спровођене “терапије”. После протека оволико времена, без брзе и тачне “терапије” ова друштвена “болест” прети да се претвори у хроничну.

Comments are closed.