Ponoš: “Moramo da povlačimo poteze koji nas primiču Evropi, treba da se ponašamo racionalno”

1
Fotografija: Igor Pavićević

(Beta) – Drugoplasirani kandidat na nedavnim predsedničkim izborima Zdravko Ponoš rekao je da je “Srbiji mesto u Evropi i treba da se ponašamo racionalno, u skladu s tim ciljem, da vučemo poteze koji nas primiču tom cilju, a ne udaljavaju, čak i kad se taj cilj pomera”.

“Prilično je izvesno da bi nas odbijanje sinhronizacije sa Evropskom unijom (EU) dodatno možda i nepovratno udaljilo od tog cilja”, rekao je Ponoš u intervjuu za današnji list Politika.

On je naveo da je “principijeno protiv sankcija jer one dugoročno pogađaju građane, a bar kratkoročno ojačavaju režim”.

“Medutim, treba imati u vidu naše interese, interese naših građana. Srbija i njeni građani, kao i dobar deo Evrope, trpe štetu”, rekao je Ponoš, ocenivši  da će  “uvođenje sankcija, kao i neuvođenje, imaće posledice po nas”.

On je rekao da je “samo pominjanje mogućnosti da pokrene formiranje nove političke organizacije izazvalo podozrive komentare i vlasti i delae opozicije.

“A ne bi se baš reklo da je politički prostor toliko kvalitetno popunjen i da nema prostora za nove ideje, nove organizacije i drugačiji stil rada koji bi pokrenuo i ljude koji nisu bili voljni da se angažuju u postojećim organizacijama. Zbog svega navedenog, a ne samo zbog 700.000 glasova (koje je dobio na predsedničkim izborima), biće nove organizacije i novih ljudi u politici. Forma nije bitna”, rekao je Ponoš na pitanje novinara da li će osnovati patiju ili pokret.

1 KOMENTAR

  1. “Drugoplasirani kandidat na nedavnim predsedničkim izborima Zdravko Ponoš rekao je da je “Srbiji mesto u Evropi i treba da se ponašamo racionalno, u skladu s tim ciljem, da vučemo poteze koji nas primiču tom cilju, a ne udaljavaju, čak i kad se taj cilj pomera”.” Шта то Здравко зна, а ми не знамо, па каже да је тај циљ “померен” ? У лево, или десно ? Свакако не, а ни назад, једино напред ? У реду, колико напред ? Здравко мудро ћути. Али , да ли то “напред” уопште постоји ? Ни о томе Здравко не говори. Јер када је нешто предалеко напред, толико да се не може предвидети, наука то обухвати са термином “бесконачно” (далеко). И онда се Здрвако, са свом громадом свог интелекта, дрзнуо да нешто бесконачно, скорије неоствариво, него било шта друго, “крсти” као рационално ! Здравко, најрационалније у овом тренутку је да заћутиш.

Comments are closed.