Ponoš: “Mi imamo privatnu državu zbog toga se i rat u Ukrajinu drastično odražava na Srbiju”

2
(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV)

(Beta) – Predsednički kandidat koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije” Zdravko Ponoš kazao je da Srbija ne sme dozvoliti da se ratna kriza u Ukrajini nametne kao glavna tema, već da se treba posvetiti izborima, koji utiču živote građana i na to kako će se taj rat odraziti na sve.

„Zašto sada imamo situaciju da se rat u Ukrajini na nas odražava i politički i bezbednosno i ekonomski da je to tako drastično. Pa zato što imamo privatnu državu, zato što se ova država vodi kao privatno vlasništvo“, kazao je Ponoš na konvenciji u Kruševcu.

On je ocenio da predsednik države Aleksandar Vučić, umesto da sagleda šta se dešava i kako to da „amortizuje, pravi paniku“.

„Ali nije to slučajno, to je posledica tri elementa njihovog načina vladanja, to su bahatost, nekompetentnost i šlihtanje na međunarodnoj sceni. Ima još jedan razlog, a to je ta škola koju je ta vlast prošla ’90-tih godina kad je kriza, ratna kriza, to je prilika da se neko obogati“, kazao je on.

Ponoš je potvrdio da su energenti važni, ali kako je rekao, postoje alternativni putevi snabdevanja, i dodao je, gas jeste problem, ali ni oni koji ga nabavljaju, kao ni oni koji ga koriste u Evropi, neće dozvoliti da sebi prave štetu.

Srbija, smatra on, treba da vidi kako će se odraziti to što Rusija i Ukrajina drže četvrtinu svetskog tržišta žitarica, što više neće biti tako, ne samo zbog rata već i zbog luka koje će biti u blokadi.

“Za Srbiju to može da bude i prilika. Imamo dovoljno žitarica za sebe, možda može tu nešto da se zaradi, cena će da raste, a tamo nevolja neće da se završi za par meseci, ozbiljna vlast bi razmišljala o tome”, naveo je Ponoš.

On je poručio da je vreme da Srbija konačno dobije administraciju, a ne vlast, odnosno ljude koji su dobili na određeno vreme priliku da pomažu da se neke zajedničke stvari dobro i kvalitetno rade na što jeftiniji način.

2 KOMENTARA

 1. E moj generale!
  Evo nama novog Dinkića koji nas ubeđuje da će mo profitirati sada kao i onda.
  Kakva zarada na žitaricama kad su svi imputi u poljoprivrednoj proizvodnji enormno poskupeli i povećane cene žitarica ih ne prate.
  Zaradu će jedino zagarantovano imati preprodavci i mešetari.
  Ali možda ste Vi u pravu kad kažete”mi” verovatno ne mislite i na nas.
  Tako da je ovom narodu svejedno ko vlada,sjaši Kurta da uzjaše Murta.

Comments are closed.