(Beta) – Pomoćnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za Evropu Miroslav Jenča posetio je danas Severnu Mitrovicu i Prištinu i saopštio da UN podržavaju dijalog Beograda i Prištine kojim posreduje Evropska unija.

On je na platformi Iks (X) posle susreta sa zamenicima premijera Kosova Besnikom Bisljimi i Emilijom Redžepi u Prištini kazao da se razgovaralo o dijalogu između Kosova i Srbije i istakao važnost izgradnje međusobnog poverenja među svim zajednicama i poštovanja ljudskih svih na Kosovu.

„Razgovarali smo o najnovijim dešavanjima u dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU, koji podržavaju UN. Istakao sam važnost međusobnog poverenja među svim zajednicama i poštovanja ljudskih svih na Kosovu“, napisao je Jenča.

Pomoćnik generalnog sekretara je zatim posetio Severnu Mitrovicu nakon čega je napisao da je u tom mestu imao detaljan razgovor sa predstavnicima političkog i civilnog društva iz različitih zajednica.

„Razgovarali smo o aktuelnim izazovima ljudi na severu Kosova i načinima na koji UN može da dalje podrži međuetničku izgradnju poverenja, mira i dijaloga“, napisao je Jenča.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.