Pomoćnik režisera koji je Boldvinu predao sporni pištolj otpušten iz produkcije na prethodnom filmu nakon što je u incidentu povređen član ekipe

0

Asistent reditelja filma “Rđa” Dejvid Hals – koji je Aleku Boldvinu predao rekvizitni pištolj pre nego što je iz njega ispaljen projektil koji je usmrtio direktorku fotografije na tom filmu, a ranio režisera – prethodno je otpušten iz jedne filmske produkcije nakon što je u incidentu sa oružjem povređen član ekipe, prenosi CNN.

Naime, Hals je bio pomoćnik režisera na filmu „Put slobode“ iz 2019. godine, kada je pištolj „neočekivano opalio“ na setu, uzrokujući da se član ekipe zadužen za zvuk povukao sa snimanja nakon eksplozije, saopštila je u ponedeljak producentska kuća “Rocket Soul Studios”.

Člana ekipe koja se starala o produkciji zvuka tada je pregledao lekarski tim na setu i savetovano mu je da potraži medicinsku pomoć. On se tek nakon nekoliko dana vratio u filmsku ekipu, ali je nakon incidenta Hals otpušten.

„Hals je izbačen sa seta odmah nakon što je pištolj ispalio metak. Snimanje nije nastavljeno sve dok on nije napustio lokaciju. Tada je podnet i izveštaj o incidentu”, saopštili su iz producentske kuće.

“Hals se pokajao zbog događaja i razumeo je razloge zbog kojih je otpušten. Potom su angažovani novi pomoćnik direktora kao i novi oružar (rekviziter) Produkcija filma je uspešno završena”, zaključeno je u saopštenju.