Pomoć od po 300.000 dinara isplaćena stanarima urušene zgrade na Vračaru: “Podrška i u hitnom zbrinjavanju porodica”

0
Printscreen/YouTube/ RTS Sajt - Zvanični kanal

(Beta) – Pomoć od po 300.000 dinara dobilo je pet raseljenih porodica iz urušene zgrade u Vidovdanskoj ulici u beogradskoj opštini Vračar, preneo je danas portal Beoinfo.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je da je rešenja o isplati izradio Gradski centar za socijalni rad u Beogradu, u cilju prevazilaženja vanredne situacije u kojoj su se porodice našle.

“Sekretarijat za socijalnu zaštitu, kao organizaciona jedinica Gradske uprave Beograda, nastoji da pruži podršku i pomoć svim građanima Beograda koji se nalaze u stanju potrebe, kako bi prevazišli izazovne situacije”, rekla je Stanisavljević.

Ona je dodala da je stanarima iz Vidovdanske ulice na sastanku sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, pored novčane, obećana i podrška Grada u hitnom zbrinjavanju porodica.

Zgrada u Vidovdanskoj ulici na Vračaru urušila se 16. jula, zbog zidanja objekta pored nje, zbog koga je bila iskopana velika rupa.

Prilikom prvog urušavanja nije bilo povređenih a stanari su evakuisani, da bi se urušavanje zgrade nastavilo i u narednim danima.