“Pomenuću večeras i onog koji je zatočen jer je hteo svoju slobodu”: Patrijarh Porfirije o Novaku Đokoviću

0
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Patrijarh Porfirije je uputio novu poruku srpskom teniseru Novaku Đokoviću koji je i dalje u imigracionom hotelu, u karantinu, gde čeka odluku austrlijskog suda u Viktoriji o njegovom daljem statusu nakon što su federalne vlasti ukinule njegovu vizu zbog “nedovoljno dokaza za izuzeće od obavezne vakcinacije” bez koje ne bi mogao da nastupa na Australijan openu.

“Pomenuću večeras i onoga koji je zatočen, jer je hteo svoju slobodu i ne prihvata da mu se sloboda i modeli načina života nameću. Hteo sam da večeras pomenem Novaka Đokovića, pravoslavnog hrišćanina i Srbina, koji je baš ovo što sam rekao izrazio svojim rečima: ‘Mir je jedina budućnost svih nas koji živimo na ovim prostorima, ali mi sami za sebe možemo učiniti mnogo više nego i istok i zapad zajedno'”, rekao je Porfirije.

“Prema tome, ne dopustimo da nas drugi, ma koliko dobronamerni bili, uteruju u toj svojoj dobronamernosti u svoje modele i kalupe zajedničkog života i mira. Mir je danas reč koja se upotrebljava više nego bilo koja reč, a najviše je upotrebljavaju oni koji svakodnevno proizvode oruđa smrti”, zaključio je Porfirije.