Položen kamen temeljac za izgradnju fabrike kompanije Nidec u Srbiji

  0

  Nidec Corporation (TSE: 6594; OTC US: NJDCY) (Nidek Korporacija, u daljem tekstu „Kompanija“ ili „Nidec“) je danas održala svečanu ceremoniju polaganja kamena temeljca za izgradnju svoje nove fabrike u Novom Sadu, u Srbiji.

  1. Ceremonija polaganja kamena temeljca Današnjoj svečanosti koja se održala na zemljištu buduće fabrike su prisustvovali predsednik Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić, gradonačelnik Novog Sada gospodin Miloš Vučević, Njegova ekselencija Takahiko Kacumata, vanredni i opunomoćeni ambasador Japana u Republici Srbiji, i druge zvanice.
  2. Koncept pokretanja novih baza poslovanja
   Usled pooštravanja propisa vezanih za očuvanje životne okoline u Evropi, kao i propisa za vozila i emisiju CO2 u većim zemljama, širi se potražnja za motorima za automobile. Shodno tome, u cilju izgradnje efikasnog sistema snabdevanja pomenutim i drugim proizvodima u Evropi, Kompanija planira da u budućnosti otvori nove fabrike u Srbiji za više poslovanja. Ovaj projekat je u skladu sa „Inicijativom za saradnju Zapadnog Balkana“ na kojoj Vlada Japana radi u Srbiji i u drugim zemljama, a dobija i veoma veliku podršku Vlade Japana i Vlade Srbije.
  3. Aktivnosti koje slede
   U Srbiji postoji veliki broj naučnih i inženjerskih kadrova koji tečno govore engleski jezik. Nidec je započeo regrutaciju za pozicije u upravljanju proizvodnjnom, specijaliste za istraživanje i razvoj, kao i regrutaciju kandidata za buduće kontrolore proizvodnje kompanija grupe u Evropi, a takoće će promovisati
   i zapošljavanje inženjera za osnivanje nove fabrike. Nidec želi da dizajnira i razvija proizvode lokalno u Srbiji i unapređivaće odnose sa lokalnim akademskim i istraživačkim institucijama kako bi aktivno angažovao inženjere.
   Pored toga, u okviru uspostavljanja lanca snabdevanja u istočnoj Evropi i priprema u Srbiji, Kompanija će povećati izbor domaćih dobavljača za proizvodnu opremu i pružaoca usluga u regionu i kroz te aktivnosti doprineti unapređenju lokalne ekonomije.
   httpshttps://://wwwwww..nidecnidec..comcom//enen//corporatecorporate//networknetwork//groupgroup//nidecnidec–electricelectric–motormotor–serbiaserbia// > (F(Fotografija dana otografija dana će biti dodataće biti dodata))
  4. Pregled 1. faze izgradnje nove korporacije i nove fabrike u Srbiji
   ① Naziv kompanije: Nidec Electric Motor Serbia d.o.o. Novi Sad
   ② Opis poslovanja: Proizvodnja i prodaja motora za automobile i srodnih proizvoda
   ③ Lokacija izgradnje nove fabrike: Novi Sad (oko 90 km severozapadno od Beograda)
   ④ Kadrovski obim: 1.000 ljudi (broj se odnosi na 1. fazu izgradnje fabrike)
   ⑤ Ukupna površina lokaliteta: 59.760 ㎡㎡
   ⑥ Završetak izgradnje: sredinom 2022. god. (planirano)