“Premijerka nas ubeđuje da smo mi krivi za blokade puteva”: Poljoprivrednik napustio sastanak u Vladi, ne veruje da će biti postignut dogovor

0
(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)

(Beta) – Predstavnik nezadovoljnih poljoprivrednika iz Novog Sada Slavko Ilić napustio je sastanak u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić jer ne veruje da će biti postignut dogovor.

On je novinarima rekao da su ratari spremni da pregovaraju, a da ih premijerka ubedjuje da su oni krivi što već sedam dana traju blokade puteva u Srbiji,

“Bojim se da će doći do fizičkog nasilja između poljoprivrednika i naroda, svi su nervozni”, rekao je Ilić.

Po njegovim rečima traktori su krenuli u Beograd iz Vršca, Pančeva, Кragujevca, Požarevca i drugih gradova, ali ih je zaustavila policija.

Ukoliko zahtevi poljoprivrednika ne budu ispunjeni Ilić najavljuje nastavak blokade puteva.

Sastanak u Vladi Srbije sa premijerkom počeo je u 10 časova, a kako prenose mediji ona je kazala da neće izaći iz Vlade dok se ne postigne dogovor.

Sastanku prisustvujui proizvođači ulja, predstavnici trgovinskih lanaca, Privredne komore Srbije, kao i Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva finansija.

Vlada je sdaopštila da očekuje da će rezultat ovog razgovora biti rešenje aktuelne situacije, koje će biti prihvatljivo kako za poljoprivrednike, tako i za državu i trgovinski sektor, vodeći računa o interesima građana.