Poljoprivrednici dobili dopunu načelne ponude: “Puna je fraza i floksula”

0
(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)

Vojvođanski ratari nastavili su danas blokadu Novog Sada, proteste su organizovali i poljoprivrednici u Somboru, Subotici, Kragujevcu, a na društvenim mrežama objavljeni su i snimci proteste vožnje vršačkih ratara.

„Dobili smo danas iz Vlade Srbije dopunu ponude od juče koja je puna fraza i floksula. Mi to nismo prihvatili, već smo odmah nastavili sa blokadom centra Novog Sada“, rekao je predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Radoslav Adamović, prenosi Danas.

On je poručio da protesti i blokada neće prestati dok „svi zahtevi ne budu ispunjeni u celosti“.

„Tražimo pismenu garanciju od vlade Srbije. Nadamo se da će se sve rešiti mirnim putem, ali ako budemo morali – preduzećemo radikalnije mere, što možda znači i dolazak sa traktorima u Beograd“, rekao je Adamović FoNetu.

Kako javlja 021, od jutros je blokiran deo Bulevara Mihajla Pupina, od silaska sa Varadinskog mosta do Skupštine grada.

Poljoprivrednici su zbog toga pozvali policiju da dođe kako bi regulisala saobraćaj, jer, iako protest traje pet dana, i dalje dosta građana ne zna za blokade, pa dolazi do nepotrebnih rasprava.

Požalili su se da saobraćajna policija više nije tu da brine o protoku saobraćaja u ulicama oko dela koji je blokiran, dok komunalci, iako su im doneli dva dodatna kontejnera, sada ne dolaze da ih isprazne.