“Politika pomirenja” u poslednjih mesec dana: Još samo na Mađare i Rumune da udarimo…

2
Foto: Tanjug

Bugarska

Nakon izjave Bojka Borisova da šef evropske diplomatije Žozep Borel treba da vodi evropsku politiku po pitanju Kosova, Ivica Dačić je bugarskom premijeru poručio da je “bezobrazan” i “licemeran”, zbog čega je došlo do diplomatskih razmirica i međusobnog pozivanja ambasadora u Sofiji i Beogradu u MSP.

Hrvatska

Posle izjave predsednice Kolinde Grabar Kitarović da Srbija “treba da se normalizuje”, Dačić je pričao o sramnim bezobraznim provokacijama Hrvatske. Ipak, spuštanje lopte nagovestio je izjavom da se “raduje hrvatskom predsedavanju Evropskoj uniji”, jer smo “ovde svi naši”.

Crna Gora

Dačić kazao da Crna Gora godinama unazad pokušava na antisrpskim stavovima da gradi svoj položaj i međunarodni identitet, zbog čega je ponovo izazvao reakcije u Crnoj Gori.

Bosna i Hercegovina

Član Predsedništva BiH Željko Komšić upozorio je da se ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić ne može igrati neupitnim suverenitetom BiH. “Srbija ne može da koordiniše spoljnu politiku ni sama sa sobom”, kazao je Komšić.

Albanija

“Velika Albanija je veliko s..nje”, poručio je albanskom premijeru Ediju Rami nakon potpisivanja sporazuma o zajedničkoj spoljnoj politici Prištine i Tirane.

Severna Makedonija

Bekstvo bivšeg premijera Nikole Gruevskog jedna je od tačaka razdora Srbije i Severne Makedonije, mada je početak otopljavanja odnosa nagovešten prisustvom Zorana Zaeva otvaranju Koridora 10. 

2 KOMENTARA

  1. Možda je ljut na njih jer mu ne dozvoljavaju da izvodi i svoje vokalne nastupe na njihovim reginalnim sastancima?

  2. Izjava Borisova je morala dobiti odgovor i ne treba napadati Dačića. Provokacije i kampanja koja se vodi protiv Srbije smišljena je u kuhinjama CIA i MI6 , a vazalne balkanske državice su izvršioci zadataka. Zašto to ne reći, kada svi znamo da je to istina ? Cilj im je srušiti legitimnu vlast u Srbiji i dovesti američke i engleske vazale na vlast. Zašto vazalni mediji u Srbiji nikada nisu stali u odbranu srpskih interesa ? Zato što pripadaju istoj plaćenoj grupi .

Comments are closed.