Policija sprečila dolazak građana iz više gradova na auto-litiju u Podgoricu

0
Ilustracija: Profimedia

Crnogorska policija blokirala je danas ulazak u Podgoricu iz drugih gradova, kako bi sprečila dolazak kolona automobila organizovanih radi protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

Policija je ranije danas blokiraka kolone vozila na izlazu iz Nikšića, Zete i iz pravca Kolašina ka Podgorici, koje su nameravale da se priključe auto-litiji organizovanoj podgoričkim ulicama, objavili su podgirički mediji, navodeći da je nekoliko ljudi privedeno na informativni razgovor u policiju.

Policija je večeras saopštila da je “sprečila organizovane dolaske gradjana iz više crnogorskih gradova u Podgoricu…., u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u skladu sa merama i naredbama Ministarstva zdravlja”.

U Podgorici je održana auto-litija, a okupljeni ispred hrama Hristovog vaskrsenja su uzvikivali: “Ne damo svetinje”, “Milo lopove” i nosili su crkvene i srpske zastave. Posle molebana u hramu, ulicama Podgorice je organizovana protestna šetnja.

Na izlazu iz Podgorice ka Kolašinu, gde je takodje policijska blokada, prisutnima se obratio nosilac opozicione liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić, koji je od policije tražio pismeno objašnjenje razloga blokade i da deblokira put. Tu koaliciju predvodi Demokratski front (DF).

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ogradio se ranije danas od auto litija koje su poslednjih par sedmica organizovane širom Crne Gore, navodeći da mitropolija ne stoji iza organizacije te vrste skupova.

U Crnoj Gori je u toku kampanja za parlamentarne izbore 30. avgusta.

Javna okupljanja su zbog epidemije novog korona virusa ograničena na maksimalno 40 osoba na otvorenom, a u slučaju da je reč o političkim skupovima na najviše 100 prisutnih.

(Beta)