Policija saslušala vaspitačicu koja je maltretirala decu u vrtiću: Inspekcija istražuje slučaj, poziv roditeljima da odmah prijave slične incidente

1
Foto: Profimedia

U privatnoj predškolskoj ustanovi “Zamak” na Vožodvcu nalaze se inspektori gradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu koji ispituju navode pojednih medija o slučaju maltretiranja dece u toj ustanovi.

Vaspitačica vrtića Zamak, glavni akter snimka na kome se vidi kako brutalno maltretira mališane, u međuvremenu je saslušana je u policiji.

Danas ranije je objavljeno da će Gradska prosvetna inspekcija po hitnom nalogu sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka već tokom prepodneva obaviti vanrednu kontrolu privatnog vrtića „Zamak”

Gak je istakao da će ukoliko se utvrdi da su snimci koje su objavili pojedini mediji autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice.

“Inspekcija će utvrditi činjenice, a institucije će dalje obaviti svoj posao. Takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom” rekao je Gak.

On je izjavio da je dao nalog da se hitno ispitaju navodi iz medija, te da Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Prosvetna inspekcija Grada Beograda do sada nisu dobili nijednu predstavku roditelja niti zaposlenih u vezi sa načinom rada u ovom vrtiću.

“To ništa ne znači za sada. U daljim odlukama vodićemo se isključivo stavovima inspekcije nakon kontrole” poručio je Gak.

Pozvao roditelje da prijavljuju ovakve slučajeve ukoliko imaju saznanja o njima i da ne čekaju sa reagovanjem.

“Kada dobijemo primedbe, mi odmah proveravamo navode, jer ne možemo da dozvolimo da ovakvi slučajevi prođu nekažnjeno, odakle god da dolaze snimci” zaključio je Gak.

1 KOMENTAR

  1. Zar ima većeg zla od ovog? Nedužni anđeli, samo se nadam da niste povređeni fizički. Ono što je ostavilo trag u vašoj psihi, na vašim nedužnim dušama, što vas je ujelo za srce, tako male i nemoćne, nije ništa drugo do samog zla. Ovo je sramota. Sramato za jedno društvo, sramota za vek u kom živimo, za sve psihologe koji izdaju potvrdu za zapošljenje ovakvih monstruma. Psihijatri treba malo ozbiljnije da shvate svoj poziv a ne da lupaju svoj pečat gde god stignu,dijagnoza kolko voliš, odgovornih nigde. Decu ne treba niko da prašta!

Comments are closed.