Policija identifikovala ženu koja je Trampu poslala pismo sa otrovom

0
Foto: Profimedia

Policija je identifikovana ženu osumnjičenu za slanje pisma američkom predsedniku Donaldu Tramp koje je bilo zatrovano smrtonosnim ricinom. Policija je takođe saopštila da je identifikovala ženu osumnjičenu za slanje pisma, ali nije otkrila detalje, prenosi Biznis insajder.

Pismo je zadržano u poslednjem vladinom eksternom centru za prijem pošiljki, čime je sprečeno da dospe u Belu kuću.

“Federalni istražni biro i naši saradnici iz američke obaveštajne službe i službe za kontrolu pošte analiziraju sumnjivo pismo, koje je prispelo u centar za pošiljke američke vlade”, navodi FBI u saopštenju, a prenosi “Njujork tajms”.

Podsetimo, kako je CNN, izmeđiu ostallih objavio, jedan paket koji sadrži otrov ricin upućen je predsedniku Donaldu Trampu. Ovo je objavljeno pozivajući se na dvojicu visokih policijskih službenika.

Sva pošta koja se šalje Beloj kući prolazi posebne provere pre nego što stigne “na adresu”, a dva zasebna testa su u ovom paketu potvrdila prisustvo ricina.

Kako je potvrđeno CNN-u, istraga se trenutno odvija u pravcu provere navoda da je paket stigao iz Kanade. Oglasile su se i kanadske vlasti koje su “svesne situacije” i blisko sarađuju sa američkim bezbednosnim organima.

Veruje se, prema izvorima CNN-a, da je sličan paket koji vodi do istog pošiljaoca u Kanadu poslat nedavno u Teksas.

Ricin ili ricinus? Da ne bude zabune, pošto se kod nas često ovaj otrov navodi imenom ricinus, otrov je ricin koji se dobija iz biljke ricinus. Neće pomoći Donaldu Trampu, ali ne škodi znati…