Policija i Žandarmerija u Orešcu traže osumnjičenog za otmicu devojčice Monike Karimanović

4
Foto: MUP

Policija i jedinice Žandarmerije pretražuju selo Orešac kraj Knjaževca gde je u toku prepodneva primećen Ninoslav Jovanović iz sela Malča, za kojeg se sumnja da je oteo Moniku Karimanović (12) iz Suvog Dola kod Niša.

U Orešcu je prisutan veći broj policajaca i Žandarmerije koji pretražuju napuštene kuće u tom selu, piše N1.

Agenciji Beta je rečeno da se nadaju da će potraga biti okonačana pre mraka i da će devojčica biti pronađena živa.

MUP je ranije saopštio da traga za muškarcem čiju je fotografiju policija objavlila. Navedeno je da je osumnjičeni muškarac poslednji put vidjen u okolini Knjaževca.

Dvanaestogodišnja Monika Karimanović nestala je 20. decembra kada je krenula u školu. Juče je u selu kraj Niša pronađen njen ranac, ali od devojčice već pet dana nema ni traga, ni glasa.

Današnja “Politika” je objavila da je Jovanović nestao u isto vreme kada je nestala je dvanaestogodišnja devojčica.

Ninoslav Jovanović (46) poznat je javnosti po tome što je godine proveo u zatvoru zbog silovanja dece, koju je, pre nego što bi počinio zlodelo, šišao.

Poslednji put je pušten iz pritvora u martu ove godine. Pre toga je uhapšen u oktobru prošle godine i pritvoren nakon što ga je vlasnica jednog frizerskog salona iz Niša prijavila da joj je tražio da ošiša jednu devojčicu za koju je rekao da mu je ćerka (Jovanović nema ćerku).

On joj je čak slao fotografije devojčice za koju je tvrdio da treba da bude ošišana. Zahvaljujući medijima, frizerka ga je prepoznala i prijavila policiji.

Jovanović je postao poznat široj javnosti kada je osuđen 2006. godine na 15 godina zatvora jer je jednu dvanaestogodišnjakinju iz Niša silovao, a drugu iz Gornje Vrežine pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama.

Iz zatvora je izašao u početkom januara prošle godine, posle izdržanih 12 godina nakon što mu je Vrhovni sud smanjio kaznu.

Jovanović je povratnik u izvršenju silovanja jer je ova je ova iživljavanja nad dvema devojčicama u 2005. godini počinio dok se nalazio na uslovnoj slobodi, nakon 9,5 godina provedenih u zatvoru zbog prevara i silovanja.

4 KOMENTARA

  1. Sramotaaaaaa.po ovome dileri i ne moraju u zatvor.zasto kad je OVAJ DOBIO SAMO 12G.JURICU,SVAKA TI CAST

  2. I sad kad ga uhvatite odredite ga do zatvora da prezimi pa ga opet pustite. Bežite stoku u lance da nikad ne vidi jeo dan

  3. I sada bi trebalo sudije Vrhovnog suda odvesti do Monikine majke.
    Samo da je pogledaju u oči.

Comments are closed.